Кіборг з Івано-Франківщини Станіслав Стовбан, який втратив ногу у запеклих боях за донецький аеропорт, завдяки волонтерам отримав протез у США та пройшой реабілітацію.

Про це повідомляє засновниця благодійного фонду “Revived Soldiers Ukraine” Ірина Ващук Дісіпіо, інформують "Вікна".

За словами Ірини, Станіслав Стовбан повернувся до України і вже ганяє на БТРі зі зручним, легким, безболісним, підібраним спеціально по його розміру, вазі і росту протезі.

Станіслав Стовбан, фото: Вікна

Варто нагадати, що військовий із Калуша Станіслав Стовбан, боєць 131-го батальйону, “кіборг” Донецького аеропорту, отримав страшне поранення ще в лютому 2015 року, коли ворог підірвав новий термінал і ноги військового привалило бетоном.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

“Пам’ятаєте, завжди кажуть про аеропорт “Вони вистояли — не вистояв бетон! Так от це — про Стаса. Потрапив у полон, йому ногу ампутували в Донецьку. Через пару днів обміняли і віддати українській стороні - скаліченого, на межі життя і смерті”, — розповідає волонтерка.

Кіборг з Франківщини отримав у США новий протез, фото: Вікна

За три тижні, які військовий провів в Орландо (штат Флорида, США), в протезному центрі Prothetic and Orthotics Associate зробили справжнє диво. Йому більше ніколи не доведеться лягати в госпіталь з ранами і гематомами на нозі. Зручний протез повністю підібраний під його індивідуальні фізіологічні потреби і не викликає жодних незручностей.

“Оглянули Стаса також й лікарі в Brooks Rehab Hospital в Jacksonville — повний штаб лікарів від хірургів по травмі до реабілітологів і протезистів! Жити буде — воювати також!”, — вважає Ірина Ващук.

29-річний Станіслав Стовбан отримав одразу два протези, один з яких - запасний. Для його перебування в США, переліт, візи та на інші витрати благодійний фонд Revived Soldiers Ukraine зібрав $10,976.

Нагадаємо, відважний морпіх і хвостатий герой Арчі: вражаюча історія українця з гарячої точки

Як повідомляв "Знай.ua", українці оплакують загиблого на Донбасі молодого героя: "Обличчя як у ангела, ще б жити і жити"

Знай.ua писав, пішов з життя Кіборг, який зняв пам'ятні кадри з ДАП: "Попросив запам'ятати таким, яким був"