Великдень - одне з найголовніших свят для православних вірян. До цього свята господині обов'язково печуть паски та фарбують яйця. Невід'ємним атрибутом цього свята також є й м'ясна продукція - домашня ковбаска чи буженина, адже саме тоді закінчується Великий піст.

Все це різноманіття смаколиків віряни несуть у своїх плетених кошиках до церкви аби освятити. Саме так українці вже багато років святкують світле свято - Великдень. В мережі показали, як ходили святити паску та інші продукти наші предки.

"Великоднє освячення пасок, м'ясних та молочних страв нашими предками", - сказано в публікації Ivan Kopych у фейсбук.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

На фото можна побачити різноманіття продуктів, які українці берегли до Великодня. Тут і паски, і ковбаси й крашанки та інші смаколики.
До слова, після тривалих обмежень під час посту на Великдень захочеться скуштувати свої улюблені страви, але з цим не варто поспішати. Аби на світле свято не нашкодити своєму здоров'ю варто починати розговлятися освяченим яйцем та невеликим шматочком паски.
Харчування у Великдень має бути дробовим, але частим - 5-6 разів на день. Також не варто забувати про воду. У це свято також не варто надавати перевагу майонезним салатам й жирним стравам. Як гарнір підійдуть овочі на грилі, на пару або відварені.

Нагадаємо, в Піст перед Великоднем шануємо велике диво Ісуса Христа: "Господь завжди приходить на допомогу"

Як повідомляв "Знай.ua", Митрополит ПЦУ Епіфаній підказав, як знайти спокій перед Великоднем: "Море тихе, сонячне світло"

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Знай.ua писав, предстоятель ПЦУ Епіфаній нагадав про важливий ювілей у православне свято: "Вічна пам'ять героям"