Цьогоріч Вербну неділю православні християни святкують 25 квітня, рівно за тиждень до Великого свята Великодня.

Головним символом свята здавна вважається верба - гілочки дерева приносять до храму на освячення та молитву, щоб потім вони стали оберегом дому і родини на цілий рік. Але в умовах пандемії коронавірусу українцям рекомендують утримуватися від відвідування церкви, тому вербу можна освятити вдома, прочитавши при цьому потужну молитву.

Молитва у Вербну неділю

Сьогодні зібрала нас благодать Господня, його сила і твердість. Я, раб Божий (ім'я), повторюю твій шлях, як Ти сказав: "Дам я Пасху з учнями моїми".

За шість днів до дня того, відвідав Ти Віфанію. Дай же, Ісус Христос, спокій і щастя віруючим у цей день, з тією твердістю духу, з якою наказав Ти: "Лазаре, прийди" за шість днів до Пасхи і воскрес Лазар.

Ти в'їхав у місто на молодому віслюку і звернув своїм виглядом не віруючих на віруючих, грішників на благодійників. Язичники стали вмить слухняними християнами, варто було Тобі з'явитися у них на очах.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За Тобою ввійдемо і ми, віруючі християни, в новий Єрусалим і від мови Церква з пророком Захарією прокажемо, що прийшло граду цьому спасіння в Твоєму обличчі.

Христосе, Тобі віддаю я свої молитви. Побач любов до себе, що виходить із людських сердець, та не залиш нас, дітей своїх і послідовників, скорботі земної, в пастці Диявола.

Дай нам силу прощення і молосердя, дозволь досягти радості свята святого Великодня і зустріти цей веселий день, оспівуючи і прославляючи Тебе, Твого Батька і Святий Дух Твій. Відтепер нехай будуть душі наші від гріха очищені.

Славимо ми царство Твоє небесне і батька Твого, Господа Бога, нехай буде воно вічно, Амінь.

Нагадаємо, чому саме паски, яйця і кролик? Головні великодні традиції, які засновані не на Біблії. Чому одним із символів Великодня є кролик, паски і яйця? Є відповіді і на ці питання

Як повідомляв портал "Знай.ua", Великдень-2021: найкращі способи фарбування яєць, можна похвалитися сусідам. Великдень пройде вже наступної неділі, 2 травня 2021 року

Також "Знай.ua" писав, зима повернеться до України на Вербну неділю: заллє і приморозить. До всього іншого, Вербна неділя буде ще і вітряною