На Рівненщині 45-річна Світлана Ковалевич народила 19-ту дитину. Жінка родом з села Глинне Рокитнівського району. Зараз її старшому синові 27 років, а молодшому – тиждень.
Про це повідомляє "News.Daily".
19-та за рахунком дитина з’явилася на світ в день народження чоловіка Світлани Петра. Сам чоловік у цей день був присутній на пологах. Вага новонародженого – 3 кілограми 900 грамів, зріст – 62 сантиметри. Як і попередні 18 разів, Світлана народжувала сама. Народивши 19-ту дитину, жінка встановила рекорд – тепер вона найбагатодітніша мама в Рівненській області.

Фото: "News.Daily"
Фото: "News.Daily"

"І я, і малюк відчуваємо себе добре. Сина назвали Назаром. Ім’я придумали заздалегідь – УЗД ще на 28-му тижні показало, що буде хлопчик. Я вже досвідчена мама, добре знаю свій організм. Можна сказати, що вагiтнiсть – для мене справа звична (сміється). Хоча, звичайно, виносити першу дитину в 18 років і 19-ту в 44 роки (я наpодила Назара за кілька днів до 45-річчя) – дві великі різниці. Мені вже важко, я швидше втомлююся", - каже жінка.

Пологи у багатодітної матусі пройшли нормально й зараз вона і малюк почуваються добре. Світлана годує свого Назарчика грудьми, але у нього настільки хороший апетит, що доводиться догодовувати сумішами.

Фото: "News.Daily"
Фото: "News.Daily"

Загалом у Світлани 19 дітей. Свого первістка вона народила у 18 років. Світлана перераховує всіх своїх дітей по старшинству: 27-річний Ігор, 26-річний Леонід, 24-річна Наталія, 23-річний Руслан, 21-річна Тетяна, 20-річна Людмила, 19-річний Олег, 18-річна Валентина, 17- річна Іра, 15-річна Галя, 13-річна Оля, 12-річний Вадим, 11-річний Вітя, десятирічна Юля, восьмирічна Аліна, чотирирічний Женя, трирічна Неля, півторарічна Настя і наймолодший Назар.

Фото: "News.Daily"
Фото: "News.Daily"

" Ми з чоловіком намагаємося виконувати заповідь Божу. І я, і Петро виросли у великих сім’ях. У моїй родині нас було вісім, а у матері чоловіка – 15 дітей. У кожного з цих дітей тепер велика родина. Виходить, що зараз у матері чоловіка вже 98 онуків! До речі, у чотирьох наших старших вже теж є діти. Тому у мене не тільки 19 дітей, а й уже 13 онуків.Звичайно, мені буває важко. Особливо зараз, адже я не молодію. Через кілька днів після народження Назарчика мені виповнилося 45", - каже вона.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще
Жінка зізнається, що її діти взагалі не мають ревнощів або заздрості. Навпаки, вони з великим нетерпінням чекають появи нової дитини. Зараз старші дівчатка допомагають мамі по господарству, адже родина має і корів, і свиней і курей. Адже родина живе саме за рахунок свого господарства.

Фото: "News.Daily"
Фото: "News.Daily"

"Влітку чоловік і старші діти займаються сезонними роботами – збирають ягоди на продаж. Коли вони йдуть на збір ягід, мені особливо непросто – залишаюся одна з маленькими дітьми, і на мені при цьому весь будинок. Потрібно навести порядок, погодувати худобу, приготувати сніданок, обід і вечерю. На обід перше – це відро борщу або супу, який, як правило, йде за день. Якщо пельмені, то не менше 200 штук за раз. Якщо робимо закрутки, то банок 300, не менше. З запасів на зиму потрібно не менше 70 мішків з картоплею. Для нас в цьому немає нічого незвичайного, ми звикли", - каже Світлана.

Фото: "News.Daily"
Фото: "News.Daily"

Світлана Ковалевич з чоловіком не виключають і появи на світ двадцятої дитини. Глинне в Рівненській області визнано найбагатодітнішим селом в Європі. Тут народжуваність втричі вища, ніж в середньому по Україні. У Глинному проживає рекордна кількість жінок, удостоєних звання «Мати-героїня».

Нагадаємо, викладачка поскаржилася на "цькування" через українську мову: "Відчуваю себе росіянкою". Невдоволена українською мовою викладачка поскаржилася на цькування

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям