Прикарпатські богатирі розповіли про участь у чемпіонаті України з богатирської тяги та багатоборства.

Про це повідомляє портал "galka.if".

Нещодавно у Мелітополі збірна команда Прикарпаття (PYNDUSTEAM) загалом виборола п’ять медалей. При цьому спортсмен Олег П’яста став чемпіоном України з богатирської тяги, подужавши планку у 385 кг. Зазначимо, що ця вага є найбільшою, яку коли-небудь підіймали атлети з Франківщини.

Фото:  "galka.if"
Фото: "galka.if"

"Я розраховував, що буду підіймати меншу вагу, але тренер замовив 385 кг. Вже нічого не бачив, тільки чув підказки, а після того, як її подужав, ще перепитував, чи це дійсно сталося. Чемпіоном не можна стати за короткий час, треба сильно працювати. Але, боюся, на чемпіонаті не вдалося реалізувати себе на повну силу, бо, на жаль, я отримав травму та довелося знятися", – розповідає П‘яста.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Фото:  "galka.if"
Фото: "galka.if"

За словами президента обласного осередку федерації найсильніших Атлетів України та перетягування канату, тренера команди Володимира Пиндуса, у чемпіонаті брали участь 56 спортсменів з 11 областей країни. Семеро з них – із Прикарпаття, вони виступали у різних вагових категоріях.

Фото:  "galka.if"
Фото: "galka.if"

Раніше ми повідомляли, нещасні 150 грамів забрали перемогу: українка взяла вагу 110 кілограмів, але так і не виграла.

Як повідомляв "Знай.uа", українець Чумак завоював медаль ЧС з важкої атлетики.

Також "Знай.uа" писав, що український важкоатлет виграв турнір у Британії та отримав путівку на Олімпійські ігри.