4 травня, - у день спомину святого Флоріана Лорхського, якого вважають покровителем вогнеборців, у світі відзначається Міжнародний день пожежників.
Про це повідомили на фейсбук-сторінці ДСНС Україна.
У цей день люди по всьому світу в пам'ять про трагічну загибель п'ятьох австралійських вогнеборців під час масштабної лісової пожежі у 1998 році, вшановують пожежних, які не повернулися зі служби. Таким чином вони демонструють свою вдячність та повагу тим, хто обрав таку небезпечну професію.

Пожежна машина, фото Інформатор
Пожежна машина, фото Інформатор

"У цей день українські рятувальники приєднується до вшанування пам'яті загиблих колег та бажають вогнеборцям з усього світу завжди повертатися з бойових чергувань до своїх родин цілими та неушкодженими", - сказано у повідомленні ДСНС.

Українські рятувальники завжди готові прийти на допомогу колегам з інших країн. Підтвердженням цьому — рятувальні операції у Державі Ізраїль у 2016-му, а також у Республіці Чорногорія та в Грузії у 2017 році, де вирували масштабні лісові пожежі.

Раніше повідомляли, у Києві чотириногий коп "винюхав" спритного злочинця-молодець, Червоний.

Як повідомляв Знай.ua, "Ви в розшуку": Українка опинилася в "заручниках" через неправдиве звинувачення.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Знай.uа писав, парочку пенсіонерів шукають всією областю, пішли з улюбленими собачками: "залишилася тільки сумка...".