20 травня в Україні відзначають дуже гарне й символічне свято - День вишиванки. Відомий український гурт "Океан Ельзи" привітав людей з важливою датою та закликав додати трохи краси цьому дню.

Так, на своїй сторінці у Facebook музиканти розповіли, звідки взагалі з'явилася традиція відзначати "вишиваний" день.

"15 років тому, у 2006 році, студентка Чернівецького національного університету Леся Воронюк запропонувала одного дня всім прийти у вишиванках. На цю ініціативу відгукнулося декілька десятків студентів та викладачів її факультету. І то стало початком акціі, яка переросла у "Всесвітній день вишиванки", що на сьогодні вийшов далеко за межі нашої країни. Пані Лесю, дякуємо Вам!", - написали артисти.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Хлопці зазначили, що й від себе продовжують чудову традицію, і бачать безліч людей у найрізноманітніших у найрізноманітніших вишиванках на наших концертах від Сан-Франциско до Мельбурна, від Стокгольма до Тель-Авіва.