В Україну вже прийшло справжнє тепло і ми на повну можемо насолодитися різноманітною зеленню. На жаль у зимовий період такого різноманіття зелені немає, проте навіть у холодну пору можна отримати свою порцію вітамінів.

Ми пропонуємо вам три найкращі варіанти, як правильно заготовити зелень на зимовий період. Заготовки будуть мати аромат та смак свіжої зелені, наче влітку, передає портал "Актуально".

Висушування.

зелена цибуля, фото Pxhere
зелена цибуля, фото Pxhere

Такий спосіб є одним із найлегших. Зелень необхідно добре помити, струсити залишки води та просушити за допомогою рушника. Потім посортуйте її невеликими пучками та підвісьте сушитися до добре провітрюваного й сухого місця. Зберігають сухі трави у скляних банках.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Заморозка.

Такий спосіб зберігає більшу частину корисних властивостей у травах. Промийте зелень водою та просушіть за допомогою паперового рушника. Розмарин та базилік необхідно посолити й зберігати у пластмасовому контейнері. Цибулю або м’яту слід загорнути у фольгу. У банці з закруткою добре зберігається щавель, чебрець, петрушка та кріп.

Вирощування кропу, скріншот: YouTube
Вирощування кропу, скріншот: YouTube


Засолювання.

Наріжте кріп та змішайте з перекрученим салом. Перекладіть його до стерилізованої банки та закатайте кришкою. Зберігайте таку заготівлю у холодильнику.

Для другого способу подрібніть та викладіть вимиту й висушену зелень шарами у стерилізовану банку. Покладіть сто грамів зелені та 20 грамів солі й так укладайте кожний шар дуже щільно. Закрийте банку кришкою та зберігайте у холодильнику.

Нагадавши, швидка і смачна закуска з лаваша - як приготувати сирні палички з часником.

Як повідомляв портал " Знай.ua" ситний турецький суп з червоної сочевиці-страва, яка зарядить енергією на весь день.

Також "Знай.ua " писав, картопляні биточки, як в дитинстві-швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться моментально