Вже незабаром стартує сезон вишні. Але, погодьтеся не всі люблять цю ягоду, адже часто вона буває з кислинкою. Тому з нею краще готувати всілякі солодощі, де вишня буде мати більш витончений смак.
Саме тому пропонуємо вам приготувати дуже смачні і ароматні вареники з вишнею на пару. Це один з найбільш вдалих рецептів приготування цієї чудової страви, передає портал "На кухні".
Інгредієнт:
Яйця - 1 шт
Кефір — 250 мл
Борошно - 2,5 ст
Цукор - 1 ст. л
Сода - 1/2 ч. л
Вишня - 400 гр.
Цукор - 6 ч. л
Вареники з вишнею, фото YouTube
Вареники з вишнею, фото YouTube
Спосіб приготування:
У миску налийте кефір, сіль і цукор. Куряче яйце збийте віночком і додайте в миску з кефіром. Борошно просійте, додайте в нього харчову соду і добре перемішайте. З'єднайте сухі і рідкі інгредієнти.
Тісто має вийти м'яким і еластичним, тому постарайтеся не забити його борошном. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште відпочити 15 — 20 хвилин.
Вишню промийте і просушіть. Шматочки тіста розкачайте в товстенькі коржі. На кожен корж викладіть 5-6 ягід, додавши до них 1/3 ч.л цукру. З'єднайте краї над вишнями.
Вареники з вишнями тримайте на пару 7 хвилин, потім акуратно зніміть за допомогою ложки. Вареники викладіть на блюдо на відстані один від одного, щоб вони не злиплися. Кожен з вареників змастіть вершковим маслом або сметаною. Приємного апетиту!

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще