Дачникам розповіли, яка користь у часникових стрілок. Про це більшість людей навіть не здогадуються.

Справа в тому, що з настанням літа, дачники починають зривати стрілки часнику, виправдовуючи це тим, що в такий спосіб цибулини отримують набагато більше поживних речовин.

Викидати їх не варто, так як вони не тільки дуже смачні, але, і неймовірно корисні.

Часникові стрілки, фото: скріншот з відео
Часникові стрілки, фото: скріншот з відео

Ви можете використовувати стрілки часнику для бутербродів, соусів та інших страв. Тим самим ви зробите їжу ароматні і корисніше. Вони приносять величезну користь для організму.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Там багато вітаміну С, і до слова, в пір'ї зеленої цибулі його менше в кілька разів. Також, в них мінімальна кількість калорій, що підійде тим, хто стежить за фігурою.

Часник / фото: Unsplash
Часник / фото: Unsplash

У стрілках часнику високий вміст заліза - навіть більше, ніж в яблуках! Також у пагонах є сірка, кальцій-все це дає характерний запах продукту. Нерідко використовується ефірна олія таких пір'я-в ньому чимало природних антибіотиків, ефективно пригнічують розвиток бактерій і мікробів.

Їх також можна заготовити на зиму, і рецепт досить простий.

Вам знадобиться: 0,5 кг стрілок часнику, 3 ч.л. солі, 2 гострих перцю, 0,5 ч. л. чорного перцю меленого, 0,5 ч. л. коріандру меленого.

Потрібно вимити пір'я, і жорстку частину видалити. Все це вирізати і покласти в блендер з іншими інгредієнтами, після чого подрібнити.

Далі розфасувати і помістити в холодильник.

Зберігати можна рік.

Нагадаємо, неймовірне варення з шовковиці: на цей аромат збігуться всі сусіди

Як повідомляв Знай.ua, смачний і корисний: рецепт справжнього українського зеленого борщу, від якого неможливо відірватися

Знай.ua писав, рецепт ідеальних вареників з вишнею на кефірі: пальчики оближеш