Зовсім скоро настане сезон, коли всі почнуть закривати консервацію. Щорічно в цей період з'являється безліч рецептів, які підійдуть до смаку кожному.

Цього разу розповімо про те, як приготувати смачні мариновані огірки з лимоном. Мінімум інгредієнтів і максимум задоволення.

Мариновані огірки, фото: скріншот з відео
Мариновані огірки, фото: скріншот з відео

На літрову банку вам знадобиться:

- Маленькі огірочки (скільки влізе в банку);

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

- 1 гурток лимона;

- 2 гілочки кропу;

- 4 зубчики часнику;

- 2 лаврових листки;

- 1,5 ч ложки гірчичного насіння;

- по 3 горошини чорного і запашного перцю;

- 1 бутон гвоздики.

На розсіл знадобиться:

- 1 літр води;

- 150 грам цукру;

- 40 грам солі.

Спочатку потрібно замочити всі огірки в холодній воді, приблизно на три години, після чого їх добре вимити і обрізати кінчики.

Мариновані огірки, скріншот: YouTube
Мариновані огірки, скріншот: YouTube

У вимиті банки складаєте спеції і прянощі, після чого кладете огірки в банку і заливаєте окропом приблизно на 20 хвилин.

Після цього зливаємо воду і заміряємо її кількість. Її обсяг повинен становити 1 літр. Якщо води не вистачає, то додати теплої кип'яченої води до потрібного обсягу. Розчинити в цій воді цукровий пісок і сіль, додати гурток лимона.

Гарячим маринадом потрібно залити огірки, закатати і перевернути верх дном. Банки не укутуйте, а просто даєте банкам охолонути в кімнатній температурі.

Цей рецепт сподобається всім любителям соковитих і хрустких огірків, а рецепт дійсно досить простий, і не потрібно морочитися. Лише мінімум зусиль і все готово.

Нагадаємо, неймовірне варення з шовковиці: на цей аромат збігуться всі сусіди

Як повідомляв " Знай.ua", смачний і корисний: рецепт справжнього українського зеленого борщу, від якого неможливо відірватися

"Знай.ua" писав, рецепт ідеальних вареників з вишнею на кефірі: пальчики оближеш