У Мін'юсті розповіли, як внести відомості про земельну ділянку до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Відповідну інформацію розмістили на фейсбук-сторінці Мін'юсту.
Так, стало відомо, що головною умовою для офіціалізації статусу власника землі у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно є реєстрація ділянки у Державному земельному кадастрі. Вашій земельній ділянці необхідно присвоїти кадастровий номер, який, так би мовити, є аграрним паспортом власника, адже без його наявності неможливо провести жодні юридичні операції із землею.

Поле, фото gettyimages
Поле, фото gettyimages

Після того, як інформація буде нанесена на Публічну кадастрову карту України потрібно звернутися до нотаріуса або державного реєстратора за місцезнаходженням земельної ділянки. При собі потрібно мати пакет документів, необхідних для встановлення особи заявника та підтверджуючих виникнення або перехід права власності на ділянку. І вже за декілька днів можна отримати у паперовій чи електронній формі витяг про державну реєстрацію права власності на землю.
Такі дії варто зробити і власникам землі, які на руках мають державний акт на ділянку старого зразка. Адже належне оформлення документів, допоможе убезпечити власність від посягань шахраїв.

Раніше повідомляли, "це життя...": глава Мінсоцполітики Марина Лазебна розповіла, як пенсіонерам виживати на 2 тисячі гривень.

Як повідомляв Знай.uа, перерахунок субсидій 2021: у Мінсцополітиці розповіли українцям про нові умови для отримання допомоги.

Знай.uа писав, допомога на витрати і виплати по лікуванню: українці вимагають додаткові пільги для людей з обмеженими можливостями.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще