На Полтавщині у селищі Котельва юрист за освітою відроджує давню традицію випікання різдвяних коржиків-панянок, які нагадують справжній витвір мистецтва.

Котелевський коржик - бренд автентичних пряників майстрині Оксани Дорошенко. Її коржикі більше нагадують твори мистецтва, адже жінка малює на них справжні картини. Натхненням послужили традиційні полтавські панянки - обрядове печиво, яке здавна пекли в регіоні до Різдва. Бажаючи відродити стародавній звичай, майстриня взялася за творчість.

Майстриня Оксана Дорошенко внесла свій авторський стиль, завдяки якому коржикі стали популярні і вже побували в понад 30 країнах світу. До того ж коржикі-панянки визнали нематеріальною культурною спадщиною Полтавського регіону.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Почалося все з традиційних коржиків-панянок, це вже пізніше в асортименті з'явилися коти, півники, коні і серця - пряники різних форм, які розписані в унікальній манері, яку майстриня опановує сама. Оксана спеціально малювати ніде не вчилася, малює на коржах так, як відчуває.

Нагадаємо, раніше Львів'янка перетворила опале листя на вишуканий витвір мистецтва - "та, яка народжує". У Львові живе майстриня Дарина Альошкіна, яка створює своїми руками надзвичайну красу-тендітні витинанки.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Тернополянка із золотими руками створює капелюшки, як у королеви Єлизавети: Осадча обзавідуются. Майстриня з Тернополя створює копії капелюшків Єлизавети II

Також «Знай.иа " писав, що Майстриня з Тернопільщини похвалилася вишитими шедеврами – "Люди одягають мої вишиванки". Головною метою рукодільниці є показати клієнтам, що її речі створені з душею і теплотою.