Найбільша в Україні ікона знаходиться в Івано-Франківському храмі УГКЦ. Образ, висота якого сягає трьох метрів, вже увійшов до Книги рекордів України.

Про це стало відомо з повідомлення Релігійно-інформаційної служби України, розміщеному на їхньому офіційному сайті.

За повідомленням, розміри ікони Неустанної Помочі Пресвятої Богородиці становлять три метри на 1,3 метра.

Щоб задокументувати встановлення рекорду, до Івано-Франківська прибули експерти національної Книги Рекордів. Встановлено, що образ Неустанної Помочі Пресвятої Богородиці в Івано-Франківському храмі УГКЦ є найбільшим у країні, написаним саме в неовізантійському стилі. Основою для ікони стала дерев’яна дошка, виготовлена з вільхи.

Цікаво, що ікона знаходиться на вівтарі храму УГКЦ при монастирі вже кілька років. Виготовленням рами для образу займалися львівські майстри, а весь образ разом із рамою важить більше тисячі кілограмів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ікона-рекордсменка, Фото: risu.ua
Ікона-рекордсменка, Фото: risu.ua

Ікона-рекордсмен була написана майстринею Оксаною Кузишин, яка присвятила роботі над образом Богоматері приблизно шість місяців. Для майстрині це був особливий період – вона була вагітна.

Нагадаємо, раніше Дивовижні візерунки та загадкові написи: на Львівщині знаходиться унікальне єврейське кладовище

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Львові добродушна пенсіонерка подала милостиню танцюючим кришнаїтам: "Файно грають"

Також «Знай.иа " писав, що Яворівський жіночий лад: як одягалися Українки наприкінці XIX століття