В Івано-Франківську заборонили купатися у ріці Бистриці. Відповідне рішення ухвалив міський голова Руслан Марцінків, повідомляє видання «Галка».

Зазначається, що таким чином мер відреагував на три смертельні випадки, які сталися на Бистриці Солотвинській впродовж чотирьох днів. Двоє з загиблих – діти до 15 років.

У свою чергу, Марцінків у пості у Фейсбук повідомив, що з вівторка, 13 липня, під пішохідним мостом чергуватиме Міська аварійно-рятувальна служба (МАРС) та Муніципальна інспекція. Крім того, там розмістять таблички, які повідомлятимуть про сувору заборону купання і штраф за порушення.

За словами мера, штраф у розмірі 50 тисяч гривень має стримати любителів поплавати. Крім того, якщо погодні умови дозволять, у планах міської влади трохи змінити русло річки.

«Але все ж таки прошу батьків дивитись за своїми дітьми і не вживати алкоголь на річках!”, – закликав Марцінків.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Шось не зрозуміло. Взагалі купатися не можна буде, чи як?», «Саме під мостом не можна. З моста скачуть, але не розуміють, що річка змінила русло. Там і течія і каміння - все на купу», «Це все добре, але трошки запізно, бо життя їх вже не повернеш... А русло просто треба після повені почистити», - пишуть у коментарях місцеві мешканці.

«Ми скоро по вулиці ходити не зможемо, бо люди падають і вдаряються», «Уже 3 раз була там з малою дитиною, але ми хлюпались на мілині біля берега, тай ні на секунду я від неї не відходила. Річка дуже забруднена поваленими деревами. Що само вже небезпечно. За ці дні також спостерігала багато ситуацій, коли діти самі по собі, а батьки то загаряють і не дивляться за ними, або шашлички жарять і щось п’ють і так, десь-колись кричать щось із берега їм…А за штрафи то маразм. Облаштуйте спершу зони для відпочинку, надавайте по шапці тим, хто був за це відповідальний», - додають франківчани.

Нагадаємо, Знай писав, що під Запоріжжям потонули в ставку дві дівчинки, поліція веде слідство.

Також Знай повідомляв, що в Києві на пляжі "Африка" потонув хлопчик, тіло з Дніпра діставали рятувальники