Українці продовжують покладатися на моду та власну фантазію, називаючи своїх новонароджених малюків. Деякі з імен, які отримали діти цього року, можуть здивувати пересічного громадянина. Про це розповіли на сторінці Міністерства юстиції України в соціальній мережі Facebook.

«Вибір імені дитини – право батьків. Хтось у цьому питанні женеться за екзотикою, хтось слідує національним традиціям. Проте більшість все ж віддає перевагу звичним для нашого краю іменам», - зазначають у міністерстві.

За даними Мінюсту, за перше півріччя 2021 року найпопулярнішими іменами для дівчаток стали: Анна, Софія, Марія, Вікторія, Дар’я, Вероніка, Поліна. Хлопчиків найчастіше називали Артемами, Олександрами, Максимами, Богданами, Назарами, Дмитрами.

Проте були й незвичні імена. Наприклад, серед хлопчиків: Ахілес, Ізмаїл, Принц, Одисей, Тамерлан, Осман, Соломон, Еней, Царь, Мойсей, Рожден, Варфоломій, Куонг Кионг, Сулейман, Ксенофонт, Златослав.

Серед дівчаток: Октавія, Феліція, Меліса, Божена, Весняна, Камільєна, Кассандра, Мальвіна, Санта, Квітослава, Сапфіра, Тіша, Юнона, Афіна, Есмеральда, Мадонна, Жасмін, Іскра, Златослава, Квітка, Імпєрія, Росінка, Флорентіна, Герда, Мелодісон, Іллінка, Аврора.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Новонароджені, кадр з відео
Новонароджені, кадр з відео

«Оригінальність? Ви точно правовики? В нашій країні є безліч національних родин, і якщо дають дитині дають грецьке чи тюркське ім‘я - то це вже шок-сенсація? Про повагу та гідність щось чули? Навіщо ви створюєте сегрегацію та розділеність?», - обурюється дехто.

«Імперія - це за якою ж національністю? А Варфоломій, чого б це?», «Про грецьку та латинські мови чули? Імперія - доволі розповсюджене іспанське ім‘я. Варфоломій - грецьке, таке саме як й Єлена чи Димитро», - «Всі національності присутні в Україні певний період часу. Ба, навіть за кілька аналітичних проміжків, за які надає їнформацію міністерство- ці- "вперше чую", і ніякого стосунку до вказаної вами природи походження не мають, окрім данини моді, дурнуватій, так було в усі часи. То ж не перекладайте з хворих голів», - сперечаються в коментарях українці.

Нагадаємо, Дмитро Комаров мало не став "банкрутом" в Одесі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Дмитро Комаров з дружиною відверто розповіли про дітей.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаров відверто зізнався, чому одружився на Кучеренко.