Перша українка на Евересті зуміла підкорити найнебезпечнішу гору в світі. Про це повідомив Максим Розенко у соціальній мережі Facebook.

Він додав, що дівчина мріяла про це багато років і сьогодні, 27 липня, це нарешті сталося.

«Сьогодні о 8:42 за місцевим часом Ірина Галай піднялася на другу за висотою гірську вершину Землі К2 (Чогорі - 8 тисяч 611 метрів) і тим самим розвінчала міф, що на К2 можуть піднятися тільки профі. Своє сходження Ірина присвятила 30-річчю незалежності України», - написав він.

Таким чином, Ірина стала першою українкою, якій вдалося зійти на К2.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Разом з Іриною на Чогорі без кисневої маски піднявся Дмитро Семененко з Дніпра. Зараз Ірина і Дмитро спускаються з вершини», - зазначається у повідомленні.

Скрін, Facebook, Ірина Галай
Скрін, Facebook, Ірина Галай

Скрін, Facebook, Ірина Галай
Скрін, Facebook, Ірина Галай

Скрін, Facebook, Ірина Галай
Скрін, Facebook, Ірина Галай

У базовому таборі №2, розташованому на висоті 6 тисяч 800 метрів, на обох переможців чекає третій учасник експедиції - відомий фотограф, уродженець Коломиї Назарій Кривошеєв.

«Феноменально! За складністю це крутіше, ніж Еверест. Браво!», "Кто там не бывал, кто не рисковал, тот сам себя не испытал, пусть даже внизу он звезды хватал с небес...", «Мене лякає моя тиха, біла заздрість», - поздоровляють спортсменку в коментарях українці.

Нагадаємо, Чорне море заполонили медузи, українцям назвали топ-5 альтернативних місць для відпочинку: лимани, каньйони та озера

Також Знай.ua писав Полчища медуз на Азовському морі вивозять екскаваторами, пахне безбожно: відпочинок зіпсований

Як раніше повідомляв Знай.ua Кирилівку атакували полчища медуз, відпочивати стало нестерпно: "ситуація близька до катастрофи"