Стало відомо про те, що виступ гурту Green Grey на концерті на честь 30-річчя Незалежності України було скасовано. Один з учасників вирішив висловити з цього приводу.

Фронтмен Андрій Яценко написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, що Офіс президента скасував виступ їхнього колективу на концерті через російську мову.

Представники ОПУ зв'язалися з ним ще наприкінці травня, як каже Dizel, і тоді їм запропонували взяти участь у концерті на "Оліймпійському", який присвячений буде 30-річчю з Дня Незалежності.

Темою концерту стали 30 легендарних гуртiв зі своїми піснями, і Green Grey повинні були виконати пісню "під дощем".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Скандальний пост, фото: скріншот
Скандальний пост, фото: скріншот

Потім, раптом, прийшла заява про те, що концерт буде тільки з україномовними артистами, і тоді, виходить, що їх колектив вже не вписується.

"Як на це реагувати? За 30 років незалежності ми стали однією з найтитулованіших груп в Україні! У нас більше сотні різних нагород, серед них-дві нагороди МТV music awards! Всі наші досягнення були під прапором України і ми завжди пишалися цим!"- сказано в повідомленні.

Gosha Kosmo в соціальній мережі Facebook вирішив висловитися з цього приводу у себе на сторінці в соціальній мережі Facebook. Як виявилося, кілька днів тому Мурик, учасник групи, вирішив висловитися негативно стосовно закону про мову.

"Грін Грей сьогодні обурилася, що їм відмовили у виступі на Дні незалежності, нібито через російськомовного репертуару. А ось Мурик, учасник групи, кілька днів тому коментує мовний закон. Чимчикуй, братан, чимчикуй!"- сказано в повідомленні.

Скандальний пост, фото: скріншот
Скандальний пост, фото: скріншот

Раніше повідомляли, продавець морозива побив покупця через українську мову: реакція поліції дивує.

Як повідомляв Знай.uа, у Раді звернулися до інших країн за негайною допомогою: "Росія кидає за грати кожного за мову і репост".

Знай.uа писав, українці порівняли пенсії суддів і вчителів, мережа кипить: "далекі від народу ці вершителі доль".