1 вересня не тільки День Знань, перший день осені, але, і свято. День ікони Пресвятої Богородиці Донський. Люди моляться і просять у неї допомоги.

Православні віруючі відзначають день ікони, образ якої написав Феофан Грек дуже давно. Під час Куликовської битви свята принесла перемогу росіянам, так як перебувала поруч з військами. Після цього її передали в дар князю Дмитру Донському, який перемістив її в Москву.

Пресвята Богородиця Донська, фото: вільне джерело
Пресвята Богородиця Донська, фото: вільне джерело

У 1591 році кримські татари вирішили напасти на Русь, і почали з Москви. Селяни встали на захист, і влаштували хресний похід з Донською іконою навколо міста.

На даний момент ікона знаходиться в Державній Третьяковській галереї.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Церква, скріншот: YouTube
Церква, скріншот: YouTube

Також, крім цього, 1 вересня відзначається День Знань. Діти йдуть знову в школу, де проведуть найближчі 9 місяців, отримуючи нові знання і досвід.

Звичайно ж, це досить хвилюючий момент для кожного з батьків, і є кілька молитов, які потрібно почитати всім батькам і дітям перед початком навчального року. Завдяки цьому навчання буде даватися легко.

Молитва у церкві, кадр з відео
Молитва у церкві, кадр з відео

Господи Боже і творець наш, чином своїм вчить Закону Твого, дітям таємниці премудрості відкрив ти, Соломону і тим, що істину шукають, пізнання дарував, - Відкрий серця, уми і уста цих рабів твоїх (імена), щоб зрозуміли силу Закону Твого і успішно дізнавалися те, чого вчать їх, і що корисно для слави пресвятого імені Твого, для користі і влаштування Святої Церкви Твоєї і розуміння благої і досконалої волі Твоєї. Звільни їх від всяких підступів ворожих, збережи у вірі Христовій і чистоті на всі дні життя їх - нехай будуть стійкі розумом і у виконанні заповідей Твоїх. І так навчені прославляти Пресвяте Ім'я твоє, стануть спадкоємцями Царства твого, бо Ти-Бог потужний милістю і силою благ, і тобі личить всяка слава, честь і поклоніння Отцю і Синові і Святому Духу завжди, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

-

Дорогий Ісус! Від щирого серця дякую Тобі за милість, що можу ходити в школу. В подяку за це обіцяю добре вчитися, завжди бути ввічливим (ввічливою) і слухняним (слухняною) проти моїх вчителів, тому що знаю, що і ти, дорогий Ісус, зростаючи в Назареті, був пильний, уважний і в усьому корився своїй матінці і опікуну святому Йосипу. Благослови ж мене, дорогий Спаситель! Твоєю ласкою допоможи, щоб я добре вчився (вчилася) і тим приносив (приносила) тобі велику славу, батькам розраду, народу нашому честь, а собі як для душі, так і для тіла, корисно. Амінь.

Перше вересня, скріншот: Youtube
Перше вересня, скріншот: Youtube

Раніше повідомляли, Єпископ УПЦ розповів, як Хресний хід об'єднав український народ.

Як повідомляв Знай.uа, у день Пантелеймона Цілителя у всіх храмах УПЦ будуть молиться про лікарів і хворих.

Знай.uа писав, Медовий, яблучний і Горіховий Спас в 2021 році: що можна і потрібно робити за традицією.