В Україні вже пройшов перший тиждень навчального року, школярі знову поринули в процес навчання з усіма його принадами. Також безпосереднє відношення до уроків і домашніх завдань мають і педагоги, і батьки. Журналісти спробували з'ясувати конкретний рівень навантаження в українських школах.

Найголовніше, що хочуть знати українці - чи виправдана кількість домашнього завдання українським учням і як батькам скласти правильний режим своїм дітям.

Про це розповідають журналісти програми "Сніданок з 1+1", сюжет вже доступний в мережі YouTube.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

"Причина в державному стандарті освіти, де закладено велику кількість годин. Перший клас - 20 годин, другий - 22 години, третій - 23 години. Потім починається середня школа і збільшується - 27 годин, 28 годин, 29 годин і 30 годин.", - розповів юрист ГО "Батьки SOS" Роман Бондаренко.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Потім журналісти пішли далі і розпитали дитячого психолога щодо питань предметного навантаження.

"Може довести до якогось дитячого неврозу, буде гризти нігті, волосся там ще щось. Там самопошкодження займатись. Обов'язково після 7-8 уроків у дитини має бути півтори години відпочинку. Відпочинок це не означає, що вона доїжджає з точки А до точки Б - це не відпочинок. Відпочинок - це, коли дитина прийшла додому і може просто полежати, зробити те, що вона хоче. Можна ставити їм будильники на час виконання домашнього завдання. Дитина повинна знати, що вона може за цей час зробити це завдання.", - заявила дитячий психолог Світлана Соловей.

Раніше повідомляли, закривавлений неадекват тероризує школярку та її батьків: отруїв собаку та погрожує кислотою.

Як повідомляв Знай.uа, осінні канікули в школах: Міносвіти затвердило графік відпочинку для учнів, повний список.

Знай.uа писав, школярів без масок вигнали з класу і "замурували" в спортзалі: у ролі наглядача поставили охоронця.