За статистикою у середньо українець з'їдає п'ять кілограмів грибів на рік. Однак, чи корисні загалом гриби та скільки можна їх споживати, розповіли у студії програми "Твій день" на "1+1".

Деякі науковці називають гриби космічним продуктом та запевняють, що вони зможуть вижити навіть у космосі.

Остап Богуславець, аспірант відділу мікології інституту ботаніки імені Холодного, скріншот із відео
Остап Богуславець, аспірант відділу мікології інституту ботаніки імені Холодного, скріншот із відео

"В умовах невагомості, в умовах космічного вакууму, справді на обшивках космічних кораблів виростав міцелій", - зазначив Остап Богуславець, аспірант відділу мікології інституту ботаніки імені Холодного.

За останні 50 років людство в тричі збільшило споживання грибів і нині доросла людина споживає їх п'ять кілограмів за рік. Гриби навіть називають рослинним м'ясом через те, що вони мають великий вміст білка.

Гриби, фото: скріншот з відео
Гриби, фото: скріншот з відео

Олена Зінченко, лікар-дієтолог, скріншот із відео
Олена Зінченко, лікар-дієтолог, скріншот із відео

Дієтолог порадила не давати гриби дуже маленьким дітям, а поступово вводити їх в раціон починаючи з двох років невеликими порціями. Найбезпечніше буде почати з шампіньйонів. Дорослим можна вживати за один прийом їжі 150-200 грамів, дітям же слід давати порцію до 100 грамів.