Школярі та діти дошкільного віку більш сприйнятливі до вірусних інфекцій, тому вони частіше хворіють на гострі респіраторні захворювання. Якщо дитина пройшла вакцинацію відповідно до календаря профілактичних щеплень, вона все одно може інфікуватися вірусами, що спричиняють нежить, біль у горлі, кашель, блювоту та діарею.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.
В американській академії педіатрії заявляють, що дошкільнята, які не відвідують садочок та не контактують з іншими дітьми, хворіють набагато частіше за інших. Вони зазначають, що вже упродовж другого року відвідування дитячого колективу кількість захворювань на респіраторні захворювання зменшується, оскільки вплив великої кількості мікробів та вірусів формує імунітет.

Щеплення від грипу, фото: кадр з відео
Щеплення від грипу, фото: кадр з відео

Для того, щоби захистити дитину від інфекційних хвороб необхідно вчасно проводити вакцинацію за Національним календарем щеплень та за можливості — робити додаткові щеплення. При цьому дітей варто навчити певних правил та заохочувати їх дотримуватися етикету кашлю і чхання, викидати використані серветки до урни, а також правильно та ретельно мити руки.
У більшості випадків легкий кашель або нежить, особливо — залишкові після перенесених хвороб, не є протипоказом для відвідування закладів освіти. Утім, якщо ці симптоми супроводжуються високою температурою, або з’явилися в розпал сезону ГРВІ, краще залишитися вдома
Не дозволяйте дитині йти до школи чи садочка, якщо в неї є такі симптоми:
- Висока температура
- Безперервний кашель
- В’ялість та загальна слабкість
- Втрата або зміна нюху або смаку
У такому випадку краще залишатися вдома та звернутися по медичну допомогу. Щоби повернутися до навчання, дитина має бути активною, мати добре самопочуття і температуру нижчу за 37,2° без прийому жарознижувальних препаратів.


Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще