Експерти розповіли, що зробити для дачників. Відповідний пост з'явився телеграм-порталі щоденник дачника. Сад і город.

Осінь для дачників важлива пора. Адже саме в цей час відбувається збір врожаю і готуються рослини до прийдешньої зими. Саме це відіграє ключову роль в врожаї на наступний рік.

Якщо ви вирощуєте полуницю, то дуже важливо звернути увагу на серйозні хвороби. Якщо ви помічаєте червонувато-бурі плями, які не мають певного контуру, то полуниця хвора бурою плямистістю.

Крім цього, можна помітити блискучі темні подушечки, які насправді є тілом гриба. У ньому утворюються суперечки, що заражають інші рослини. Проходить час, і хворі листочки засихають. Плями також є на черешках, вусах і квітконосах. Там вони дрібні і трохи вдавлені.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Дане захворювання для рослин розвивається як навесні, так і восени. Влітку захворювання не передається.

Народні способи боротьби з плямистістю.

  • Обприскування слабким розчином марганцівки (5 м розводять в 10 л. води);
  • Обробка кущів йодом і харчовою содою. У відрі води розмішують столову ложку соди з верхом, 40 р спиртової настоянки йоду, 50 р подрібненого господарського або дігтярного мила.
  • Обприскування полуниці розчином деревної золи. В 1 л.води наполягають стакан золи. Через добу додають ще 9 л. води, отриманий розчин розмішують. Як варіант — золу розсипають по кущах в сухому вигляді.

Нагадаємо, для пишних і солодких ягід: головні особливості правильного догляду за кущем малини

Як повідомляв "Знай.ua", як і скільки потрібно варити кукурудзу, щоб від її смаку перехоплювало подих: особливий рецепт. Свіжі качани можна розпізнати по щільним і зеленим листям. Без них кукурудзу краще взагалі не купувати.

Знай.ua писав, квартиру харків'ян "заселили" блохи, обробка отрутою не допомогла: "У підвал не заходимо"