22 вересня православні українці відзначають день батьків Пресвятої Богородиці. Чим же так важливий цей день для кожної жінки, а також прикмети.

Люди вважають батьків Пресвятої Богородиці захисниками бездітних жінок перед Богом. Колись Акім і Анна довго не могли зачати дитину, тому кожен день молилися і чекали, поки Бог подарує їм малюка.

В один день сталося диво, і у них народилася дочка, а щоб висловити за це подяку, її виховали в храмі. Там Марія вчилася, поки не стала повнолітньою. 22 вересня вшановують їхню пам'ять.

Також, це день збору врожаю.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Церква, скріншот: YouTube
Церква, скріншот: YouTube

У цей день предки оновлювали вогонь в будинках, а також спалювали старий одяг, щоб їх не дістали хвороби, пристріту або псування, а ось дітей виставляли на поріг і обливали водою. Наречені печуть круглі пироги і пригощають рідню, а в сім'ях накривають широкі столи і запрошують повитух на бенкет.

Діти зобов'язані просити у батьків вибачення, а також повністю їм вклонитися. Люди згадували померлих батьків, а бездітні пари моляться про зачаття малюка.

Молитва, фото Instagram
Молитва, фото Instagram

Ні в якому разі не можна брати в руки гострі предмети, тому не можна жити і в'язати. Старі і непотрібні речі заборонено залишати в будинку, так само як і лаятися.

Існує і ряд народних прикмет. Наприклад, якщо восени багато грибів, тоді зима буде тепла. До слова, чим тепліше буде перший місяць осені, тим пізніше прийде зимова пора року.

Якщо до цього дня перелітні птахи покинули свій будинок, тоді зима буде холодною.

Нагадаємо, молитва в день ікони Божої Матері 6 липня: допоможе благословити дітей, повінчатися і врятуватися від бід

Як повідомляв Знай.ua, Боже, бережи наших дітей і хрещеників: Потужна молитва на захисті найбільш вразливих

Знай.ua писав, Як зняти родове прокляття без ворожок і знахарів: сильна молитва для захисту і зцілення