Фінансові кризи, крахи банків - не рідкість для нашої країни. І вкладникам дуже важливо встигнути забрати гроші до того, як вони можуть втратити все.

За останні роки в Україні сотні тисяч вкладників зіткнулися з втратою грошей через банкрутство фінансових організацій. І часто це відбувалося через те, що люди не могли вчасно розпізнати тривожні сигнали, і забрати свій депозит до краху. Експерт Ян Кароль розповів, як можна визначити, що у банку серйозні проблеми.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Аналітик зазначив, що головним сигналом для зняття депозитів є підвищення процентних ставок у банку. Це означає, що фінансова організація терміново потребує припливу нових коштів, щоб покрити колишні зобов'язання. Можна бити тривогу, якщо у Вашому банку процентні ставки ростуть, а в середньому по сектору залишаються стабільними.

Кращий спосіб уникнути проблем-лімітувати розмір депозиту. Необхідно класти в банк таку суму, щоб її покривав Фонд гарантування вкладів. Можна розбити депозит на кілька частин і покласти в різні банки. У такому випадку навіть якщо банк оголосить себе банкрутом, Ви отримаєте компенсацію. Крім того, інші депозити продовжать приносити вам відсотки. Диверсифікація активів-найкращий спосіб захистити грошові кошти від будь-яких проблем.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, раніше на Приватбанк поскаржилася незадоволена клієнтка: оформила депозит і ще залишилася повинна

Також "Знай.иа" з вашого депозиту гроші можуть зняти без вашої згоди, - Завальнюк

Як повідомляв портал «Знай.иа", Павловський заявив, що жінки отримують на 30% менше пенсію