Відомий український журналіст і кулінар Костянтин Грубич вирішив зняти новий сюжет, і стосуватиметься він традиційних українських хусток на голову. Феномен жіночих головних уборів, які збереглися до наших днів.

Новий ролик був опублікований на YouTube- каналі Костянтина Грубича, де він регулярно радує українців не тільки новими рецептами, а й цікавими сюжетами про українську культуру і так далі.

Українські хустки, фото: скріншот з відео
Українські хустки, фото: скріншот з відео

Цього разу він зважився розповісти про хустки на голову для жінок. Він відвідав якусь екскурсію, де детально про все розповіли. Щоб всі розуміли, все почалося десь у другому тисячолітті до нашої ери. Спочатку були плетені мотузочки, пояси, на які потім почали вішати різні аксесуари.

Також, ще одним аксесуаром для дівчини, щоб її захистити, було різне намисто. Робили їх спочатку просто з ягід, або камінчиків. В основному це з червоного кольору, так як це додатковий захист.

Популярні новини зараз
У Кремлі спробували дати "потужну відповідь" Джо Байдену через допомогу Україні, але лише розсмішили: "Контрсанкції" Після низки скандалів Ірина Федишин відмовилася від гонорарів заради допомоги ЗСУ Володимир Зеленський поставив крапку в скандалі з Польщею, Федишин і компанією на Євробаченні: "12 сьогодні і назавжди" "Мені це подобається": Том Круз доглядає за Кейт Мідллтон, поки принц Вільям "клацає" на прем'єрі
Показати ще

Українські хустки, фото: скріншот з відео
Українські хустки, фото: скріншот з відео

Якщо дівчина виходила заміж, то їй потрібно було закривати шию, і робили це великою хусткою, що надітий на голову. З'являтися на вулиці після заміжжя з непокритою головою було заборонено. Також не можна було ходити з розпущеним волоссям. Покриття голови молодої-настільки ж важливий ритуал, як і розпускання коси.

Українські хустки, фото: скріншот з відео
Українські хустки, фото: скріншот з відео

Влітку носили лляні хустки, а ось взимку вовняні, щоб не було холодно.

Нагадаємо, що кулінари Костянтин Грубич і Євген Клопотенко возз'єдналися заради соковитих свинячих ребер з томленными сливами: рецепт, який під силу кожному