Туристи часто бувають шоковані чистотою, що панує у Німеччині. Мало хто знає, що стерильність - це результат примусу.

Бруд і тільки бруд

Багато років німці звалювали нечистоти і сміття — від помиїв до трупів тварин — туди, де тільки заманеться. Крім смороду і жахливого виду, ці купи провокували масу різних болячок. Бруд впевнено заполоняв міста та селища.

У XV столітті з'явився граф Вюртембергський, який видав указ, згідно з яким всі нечистоти, вироблені людьми і худобою, потрібно відправляти за околицю або зливати в річку. Робити це дозволялося лише вночі.

Люди проігнорували указ, адже перевірити кожен двір було нереально. Не було тих, хто б став контролювати процес прибирання, та і хабарництво процвітало навіть у ті часи.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Спроба № 2

Швабія

Граф не здався: з'явився новий указ, після якого на Швабських вулицях запанувала чистота. Звучав він приблизно так: бачите, що сусід старанно збирає сміття, але не доносите на нього, то понесете покарання разом. Якщо ж донесли, то отримаєте частину сусідської землі в нагороду.

Звичайно ж такий метод більше нагадує звичайне "стукацтво" і обмеження свободи особистості, але те що він був ефективним - це факт. Шваби швиденько очистили вулиці. З тих пір в німецьких населених пунктах панує ідеальний порядок.

Нагадаємо, що 1602 році була заснована голландська Об'єднана Східно-Індійська компанія (або VOC, скорочено від голландського назви), яка змусила португальців піти з Південно-Східної Азії, за яку вони боролися.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Сахара — одна з найбільших пустель світу. Вона простягається майже через всю Північну Африку, займаючи цілих дев'ять мільйонів квадратних кілометрів.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Єгипті археологи розкопали древнє місто, вік якого оцінюють більш ніж 7000 років. На місці розкопок знайшли будівлі, інструменти, побутове та кухонне начиння, а також величезні гробниці.