20 століття можна вважати століттям здоров'я та фітнесу: вперше за всю історію людства, ми задумалися над здоров'ям і підтриманням гарної фізичної форми. Зараз, коли в кожному районі міста є свій фітнес-клуб, нам важко зрозуміти, на які хитрощі йшли люди, щоб просто тримати себе у формі. Багато способів можуть показатися дикими і небезпечними для здоров'я.

Пропонуємо вашій увазі підбірку видів спорту, якими захоплювалися наші предки.

Палата поту

Парові камери вважалися найлегшим способом скинути вагу. В таких апаратах, що більше нагадують якісь тортурні конструкції, нещасні дівчата проводили довгі години, намагаючись домогтися ідеальної фігури. Пройшли роки, перш ніж медикам вдалося втовкмачити, що скинута вага повертається з першою ж склянкою води.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Бокс з кенгуру

У такого боксу є досить довга і славна історія. В кінці 1900-х років Австралія експортувала єдине на той момент своє надбання: кенгуру. Видовищний вид спорту проіснував майже до середини 1920-х років.

Колесо здоров'я

Воно було відверто небезпечним. До середини 1930-х кожна американська домогосподарка мріяла про таке колесо, конструкція якого багато в чому нагадує ту, що можна побачити в будиночку у хом'яка.

Набивний м'яч

Важкі м'ячі часто використовуються атлетами для зміцнення м'язів плечового пояса, але мало хто знає, що придуманий він був для жінок. Таким ось чином милим дамам пропонувалося зберігати фігуру й талію.

Дитячий спорт

До сучасної системи охорони здоров'я і освіти ми йшли дуже складним шляхом. Ось, приміром, як пропонувала зберігати стрункість дитини мадам Лорі Алвін, яка прославилася як експерт у цій галузі. Незліченну кількість дітей було перевернуто догори ногами — без будь-яких видимих результатів.

Вправи для домогосподарок

До 1910 років у моді були великі жінки, кров з молоком. І лише до 1925-го сформувалося більш-менш сучасне бачення ідеальної фігури: талія, стегна, невеликі груди. Дівчата масово захопилися пілатесом, популярним і досі.

Спорт скрізь

Першопрохідцям фітнесу не треба було ніяких тренажерних залів. На цій типовій фотографії того часу американський рестлер, Джо Саводі, тренується в задній частині літака.

Нагадаємо, як худнули жінки в давнину.

Як повідомляв портал "Знай.uа", як підтримувала форму найвідоміша блондинка Мерілін Монро.

"Знай.uа" писав, як змінювалися еталони жіночої краси за останні 100 років.