Тортури представляють собою заподіяння людині болю. Найбільш страшні й огидні знаряддя для тортур були винайдені в середні століття, в часи інквізиції.

Термін "інквізиція"походить від лат. Inquisitio, що означає "допит, дізнання". Він був широко поширений в правовій сфері ще до виникнення середньовічних церковних установ з такою назвою, і означав з'ясування обставин справи розслідуванням, зазвичай шляхом допитів, часто із застосуванням сили.

І лише з часом під інквізицією стали розуміти духовні суди над антихристиянськими єресями.

"Залізна діва" - так називали своєрідний саркофаг з гострими шипами всередині. Ось тільки поміщали туди не мумію, а живу людину.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За розповідями давніх письменників, спартанський тиран Набис є першим винахідником такого способу страти (з використанням образу діви).

Придуманий царем Набисом апарат мав вигляд жінки, що сидить на стільці, і називався Апегой, по імені дружини тирана; з наближенням засудженого, Апега вставала і закидала йому на спину обидві свої руки, покриті, як і груди автомата, гострими цвяхами, які розривали тіло на частини.

Середньовічні хроніки згадують про подібний автомат, придуманий іспанською інквізицією і який зображає статую Пресвятої Діви.

У XVIII столітті церква нещадно боролася з єретиками і винайшла страшне знаряддя тортур, іменоване "Залізною дівою". Цей жорстокий інструмент прирікав жертв на болісну смерть. Створення цього інструменту приписують до середніх століть, але насправді воно з'явилося в XVIII столітті і історики до останнього сумнівалися в конкретних випадках його використання.

Однак експерти були впевнені, що таким жахливим інструментом не наважувались користуватися, а лише залякувати, але нещодавно підтвердилося зворотне.

Є задокументовані факти використання "Залізної діви" в кінці XIX і початку XX століть.

Пристрій мав внутрішні шипи розміром близько 20 см, які впиналися безпосередньо в незахищене тіло жертви, не зачіпаючи при цьому які-небудь життєво важливі органи. Під час катування "Залізною дівою", згідно з записами, проколювалися руки, плечі, а також живіт, ноги, сідниці і, найстрашніше, очі.

Шипи також закривали собою рани, які сочилася кров'ю людини вкрай повільно, а сама жертва починала страждати ще й від клаустрофобії, так як весь цей час залишалася в закритому просторі.

"Залізна діва" також мала на верхівці зображення Діви Марії, що історики пояснюють, як торжество церкви над єретиками.

Нагадаємо, кого і за що в давнину саджали на палю.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці професії найжахливіші в історії людства.

Також Знай.uа" писав, за що стратили радянських громадян.