10 вересня 1899 року в єврейському містечку Гора-Калеварія поблизу Варшави народився Вольф Мессінг.

У радянську епоху він виступав на естраді як артист-ілюзіоніст, нібито який читає думки публіки. У Перебудову про нього стали писати, як мало не про найвеличнішого екстрасенса ХХ століття.

Сьогодні ми знаємо про нього багато і часом шокуючу інформацію, про його особистість знімають фільми і пишуть книги, але нікому не розібратися, де правда, а де вигадка.

Вольф Мессінг після своєї смерті залишив нащадкам більше питань, ніж відповідей. На честь дня народження пророка ми розповімо 5 цікавих фактів про життя Вольфа Мессінга.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Труп в цирку

Довгий час він працював в берлінському цирку, де зображував "труп", після чого воскресав на очах у захопленої публіки. Вперше про здібності Вольфа Мессінга заговорив психіатр Абель, практикуючий в Берліні.

Він знайшов маленького Вольфа на вулиці без ознак життя. Довелося відвезти дитину в морг, де Абель хотів розкрити його тіло. Яке ж було здивування доктора, коли дитина відкрила очі. Незабаром з'ясувалася, що в каталепсію хлопчик може впадати коли йому заманеться. Так і почалося життя Вольфа Мессінга, як артиста, гіпнотизера і, можливо мага.

Втеча з в'язниці

Мессінг запевняв, що напророкував Гітлеру поразку і тому перетворився на персону нон грата. До того ж він був євреєм. Так під час війни Вольф Мессінг потрапив за ґрати, а через деякий час суд навіть виніс йому смертний вирок. Все б закінчилося жахливо для відомого гіпнотизера, якби не його здатність.

Силою навіювання він змусив всіх поліцейських ділянки, де його тримали, зібратися у себе в камері, а сам вискочив в коридор і зачинив двері зовні. Коли "морок" зійшов і поліцейські схаменулися, утікач був уже далеко.

Перевірка Сталіна

Якщо вірити спогадам Мессінга, в Радянський Союз він потрапив в 1939 році, після того як вся його сім'я загинула в Майданеку. Його вивезли з Варшави на возі під сіном і допомогли дістатися до кордону з СРСР. Там він влаштувався в бригаду Брестських акторів, з якими їздив по всій Білорусії.

Одного разу в Гомелі двоє незнайомців відвезли його в номер готелю, де він зустрівся зі Сталіним. Той розпитав його про Польщу, про Юзефа Пілсудського, а потім дав завдання: отримати 100 000 рублів у банку по чистому папірцю. Довелося вселити касиру, що той бачить чек на 100 тисяч. Правда, коли касир прийшов в себе і побачив перед собою чистий листок замість чека, у нього стався інфаркт.

Прогулянка Кремлем

Через деякий час Йосип Сталін знову вирішив перевірити Вольфа Мессінга. Він запропонував йому дійти до кабінету "вождя" по коридорах Кремля без єдиного пропуску. Здавалося б, це просто неможливо. Талановитий екстрасенс, тим не менш, погодився без роздумів. Природно, Мессінг вдалося впоратися і з цим завданням. Пізніше історія перетворилася на легенду, за якою Вольф Мессінг часто бродив по Кремлю, вселяючи всім, що він Лаврентій Берія.

Науковий інтерес

Юним гіпнотизером Мессингом цікавилися найбільші розуми свого часу. Документально відомо про дві зустрічі Вольфа Мессінга з Зигмундом Фрейдом і Альбертом Ейнштейном, під час яких він зумів переконати і того, і іншого, що у нього є яскраво виражені екстрасенсорні здібності.

Нагадаємо, анатомічні малюнки да Вінчі, донині зберігають безліч таємниць. Леонардо не просто робив ескізи частин тіла і груп м'язів, але і показував їх у розрізі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у 1869 році великий вчений Дмитро Менделєєв створив таблицю, яка дозволила провести класифікацію хімічних елементів. Згідно з легендою, її особливості Менделєєв побачив у сні, однак, за словами автора, її розробка зайняла у нього 20 років.

Також Знай.uа" писав, як американка Лінн Кокс дісталася вплав із США в Росію.