У XIX столітті ірландським жінкам заборонялося пити чай. Вважалося, що представниці прекрасної статі, які вживали чай, вели себе не краще алкоголіків. Жінкам, які пили цей напій, приписували такі вади: трата часу і грошей даремно, ухиляння від догляду за дітьми і домом.

Існувала думка, що традиційно жіночі обов'язки мають життєво важливе значення для прогресу народного господарства.

Крім того, у XIX столітті в Ірландії вважалося, що чай - це наркотик. Люди щиро вірили, що його вживання викликає звикання. Варто відзначити, що в ті часи напій не був таким дешевим, як зараз, і для бідних жінок розпивання чаю вважалося недозволеною розкішшю.

Нагадаємо, що зловживання свіжовичавленими соками, в тому числі смузі, може негативно відіб'ється на здоров'я і привести до ожиріння.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Висока концетрація цукру і консерватов, якими часом грішать виробники соків, не тільки призводять до ожиріння, але й можуть стати причиною розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту і цукрового діабету. Особливо це стосується дітей, які часто звикли витрачати кишенькові гроші на солодкі напої.

Вживання таких напоїв бажано скоротити, а краще вгамовувати спрагу звичайною водою. За словами дієтолога, обіцяна користь від соків і смузі часто перебільшена.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", вчені виявили небезпечні бактерії, що провокують страшні хвороби. В ході вивчення сотень матеріалів були визначені три нові штами бактерії стафілокока (Staphylococcus epidermidis), що володіють високою резистентністю до всіх відомих ліків проти бактеріальних інфекцій.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що пробіотики не так вже й безпечні для організму. Даний вид "ліків" може стати причиною серйозного розлади кишечника, якщо його вживати одночасно з антибіотиками.