В колишньому театрі Кресоні в італійському місті Комо (регіон Ломбардія) археологам вдалося відкопати римські монети V століття.

Цю інформацію повідомляє Міністерство культурної спадщини, культурної діяльності та туризму Італії.

У повідомленні говориться, що скарб було виявлено в підвалі будівлі. Монети зберігалися в урні з талькохлорита.

На думку експертів, скарби належать до часів пізньої Римської імперії, яка розкололася на східну і західну частини. У той період імперія постійно піддавалася атакам варварів.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Археологи віддали монети на реставрацію. Зараз їх дослідженням займаються експерти. Поки невідомо, яку історичну та культурну цінність вони представляють.

Видання The Local повідомляє, що давньоримські монети можуть коштувати мільйони доларів.

Зазначимо, що театр Кресоні функціонував з 1870-го по 1997 рік. Він розташований недалеко від руїн давньоримської центральної міської площі Комо.

Нагадаємо, що експедиція Запорізького національного університету, досліджуючи легендарну Мамай-гору, в 2018 році "перерила" площа, в сімнадцять разів більшу, ніж під час експедицій 2012-2017 років. Бульдозер — він все-таки краще людини копає. Про це дослідники повідомили на офіційній сторінці Мамай-гори в мережі Facebook.

"Ми досліджували 53 археологічні комплекси, серед яких скіфські, сарматські, середньовічні та ногайські поховання", - повідомляють археологи.

Було зроблено чимало унікальних знахідок (скіфська амазонка, сарматське поховання, скіфське парне поховання). Про яких ми раніше також повідомляли.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у Абу-Дабі археологи виявили руїни мечеті, якої, за попередніми підрахунками, близько тисячі років. Як передає телеканал Al Arabiya, цікава і важлива з точки зору історії розвитку ісламу знахідка була зроблена в районі міста Ель-Айн, розташованого в 150 км на схід від столиці країни.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що кішку ніде не шанували так, як у Стародавньому Єгипті. Це був золотий вік в історії кішки - чоловік її обожествлял і їй поклонявся. Культ кішки з'явився в найдавніший період єгипетської історії (друга династія) і тривав до 1 в до н. е ..