Деякі з цих рухів вже давно не танцюють, але гопак безперечно досі лишається чи не найпершою візитною карткою нашої держави. Нещодавно у мережу потрапили архівні кадри, відзняті ще у 1953 році.


На ньому виконані популярні "копняки", як їх називали у народі, у у сидячому положенні.

Гопак
Гопак

Якщо ти сидиш, а навколо тебе стоять вороги, то таким чином їх зненацька можна збити з ніг. І навіть "невигідне сидяче положення стає вигідним". Ворог не очікує, що жертва, яка сидить, зможе дати відсіч.

Гопак
Гопак

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще


Далі бачимо розкрутку навколо осі з розставленими руками. Без шабель в руках цей рух для більшості людей не зрозумілий, але якщо танцюристу дати в руки шаблю, все стає на свої місця.


Дивіться: Гопак, архівні кадри (1953 рік)


Гопак

Гопак
Гопак


Назва танцю походить від дієслова гопати (плигати, скакати). Танець в основному імпровізаційний. В народі його танцюють так, щоб виконавці один одному не заважали.

Гопак
Гопак

У танці використовують широкі стрибки, "присядки" і всілякі складні кружляння. Танцюристи намагаються виконати їх найкраще. Гопак виник у козацькому побуті й спочатку виконувався лише чоловіками. Тепер його танцюють разом із чоловіками і жінки.

Гопак
Гопак

Гопак може виконувати один (обов’язково чоловік), два, три і більше танцюристів. У сценічній обробці він має відповідну композиційну структуру, яка складається з окремих танцювальних фігур, що, чергуючись, утворюють його орнаментальний малюнок.

Гопак
Гопак

Проте танець не завжди відзначається героїчним забарвленням.


Нагадаємо, оприлюднено неймовірну історію кішки в стародавньому Єгипті.Як повідомляв Знай.ua, названо 7 шокуючих способів тримати себе у формі від наших предків.
Також Знай.ua писав, у мережі показали унікальні кадри з 90-х після розпаду СРСР.