Дивно, сучасна людина вже підкорює космічні простори, хоча досі не змогла до кінця дослідити власну Землю. Ми підготували для вас добірку "білих плям" нашої планети, які так і залишилися недослідженими загадками для людства.

Острів Гренландія

Через віддаленість та суворий клімат північного острова, людям так і не вдалося вивчити це місце. Постійні морози і наявність льодового "щита", що покриває поверхню Гренландії більш ніж на 80 відсотків, залишають острів загадкою для людства.

Ліси Амазонії

Найнепрохідніші ліси планети так і не дозволили картографам намалювати точну схему прилеглих до Амазонки територій. Що найстрашніше, в нетрях заростей мешкають дикі племена,які поняття не мають про зовнішню цивілізацію.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Папуа – Нова Гвінея

Вивчити повністю частину острова Нової Гвінеї, неможливо по причині присутності диких і часом кровожерливих папуасів. Здається, тубільці, як тубільці, однак ці не проти попрактикуватися в канібалізмі.

Гірські піки Ганкар Пунсум

Лише професійні альпіністи здатні піднятися на вершини Тибету і досліджувати їх. Так як Китай, Тибет і Бутан так і не змогли розібратися, кому належать гори, скелелази досі очікують дозволу на дослідження.

Глибоководна Маріанська западина

Марсіанський жолоб настільки глибокий, що навіть важко уявити. Наукові світила ще не змогли винайти спосіб розкрити таємницю Маріанської западини. Одним з першопрохідців став режисер Джеймс Кемерон. Використовуючи глибоководний батискаф, йому вдалося "добути" з лякаючого мороку дивовижних морських істот і зняти на камеру кількох тамтешніх "мешканців".

Нагадаємо, що ми зробили підбірку найкрасивіших і мальовничих трас планети, за яким прокотиться з музикою і вітерцем було б одним задоволенням.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", пустеля Ваді Рам - саме те місце, де знімався фільм "Марсіанин". Місцеві пейзажі тут набагато більше нагадують ландшафт червоної планети, ніж земної поверхні.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про румунське село, де не буває злочинів.