Як виявилося, Стародавня Греція унікальна не тільки завдяки своїй філософії та міфології. Це була країна з неймовірно дивними традициями. Чим же примітне життя греків того часу?

Постановка діагнозу грецькими ескулапами

Безумовно, лікар вислуховував і скарги хворого, але самим вірним способом поставити діагноз вважалося спробувати на смак фізіологічні рідини. Наприклад, вушну сірку.

М'язова біль

Після того, як атлети завершували тренування, раби повинні були зняти з тіла піт і бруд, який накопичився. Незрозумілу речовину розливали по пляшках і продавали. Греки вірили, що "ліки" врятують від болю в м'язах.

Для жінок

Елліни вважали, що бруд і нечистоти допомагають жінкам залишатися здоровими. Швидше за все, тому після викидня прекрасну половину змушували пити вино з випорожненнями мула.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Контрацепція

Греки вірили, що уникнути небажаної вагітності можна було просто пчихнувши після статевого акту. Думаємо, не варто згадувати про те, що спосіб абсолютно даремний.

"Туалетний папір"

Звичайно ж в ті часи елліни не мали туалетного паперу. Бідні греки відвідували вбиральню з камінням, а для багатих була винайдена губка на палиці.

Повстання з могил

Стародавні елліни дуже боялися, що їхні родичі повстануть з могил. Щоб цього не сталося, покійним під час поховання клали на голову, руки і ноги камені.

"Спортзали"

Так як спортивних костюмів у часи Древньої Греції не було, чоловіки в "спортзалах" тренувалися голими. І ніхто нічого не соромився.

Зізнання в любові

А знаєте, як греки зізнавались дівчатам в любові або робили пропозицію? Кидали в них яблуком. І ніяких квітів, залицянь і серенад!

Брови

Брова, яка зрослася - це гордість жінок Стародавньої Греції. Дівчата домальовували собі моноброву або робили її з шерсті тварин.

Нагадаємо найцікавіші факти із життя Клеопатри, про які мало хто знає.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" у школі вам розповідали зовсім не всю правду про загибель Помпеї.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що вчені розкрили таємницю зникнення древньої цивілізації.