Уряд Британії, під тиском короля Георга V, 13 квітня 1917 року, відмовилася надати притулок царю Миколі II та його сім'ї.

Британський король був близьким родичем Миколи ІІ, але, тим не менш, злякався йти проти думки громадськості. (Така була його офіційна позиція).

Всі розуміли, що думка народу було для короля не такою важливою, як прагнення зберегти своє багатство. Георг ІІ страшенно боявся, що утримувати сім'ю Романових, позбавлену всього, обійдеться англійському двору занадто дорого.

Вже на початку наступного, 1918 року, на російсько-німецьких мирних переговорах у Брест-Литовську, коли Ленін був готовий погодиться на будь-які вимоги німців, кайзер Вільгельм ІІ, який, до речі, був близьким родичем дружини Миколи ІІ, міг в будь-який момент врятувати сім'ю імператора Росії, але теж не зробив цього.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, в Росії слідство остаточно встановило і переконався в достовірності останків царської сім'ї, знайдених на місці їх загибелі в Єкатеринбурзі. Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету Росії.

"Проведено комплекс слідчих дій та експертних досліджень. Молекулярно-генетичними експертизами підтверджена приналежність виявлених останків колишньому імператорові Миколі II, членам його сім'ї та особам з їх оточення", заявила офіційний представник СК Світлана Петренко.

Молекулярно-генетична експертиза виявила родинні зв'язки в 7 з 11 виявлених останків — мати, батько, чотири дочки і син. Ту саму експертизу провели для того щоб встановити біологічна спорідненість імператора Олександра III.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" всім відомо про трагічну долю царської сім'ї в 1918 році всі були розстріляні в будинку Іпатьєва в Єкатеринбурзі. До цих пір ведуться суперечки про те, чи міг сам імператор, його дружина і їхні діти уникнути жахливої долі.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в одній з церков Києва почали роздавати дивні календарики, на яких зображений російський цар Микола ІІ.