Поряд з єгипетським містом Луксор розташовано дуже давнє і дивовижне місце під назвою Долина царів. Відоме на весь світ давньоєгипетське місто мертвих об'єднує в собі досить велику територію, проте основною його частиною більшість вважають загадковий Фіванський Некрополь, розташований на західному березі широкого Нілу.

Місто мертвих, загадковий величезний некрополь стародавніх фараонів. Сама Долина Царів ніби була створена богами спеціально, щоб стати місцем останнього притулку єгипетських правителів минулого.

Тут знаходяться гробниці поховань безлічі великих фараонів. Починаючи з 1979 року це місце знаходиться під охороною ЮНЕСКО.

Поховання в долині велися починаючи з XVI по XI століття до н. е. і за цей період створився справжній Місто Мертвих.
Традиція поховання фараонів в Долині Царів зберігалася протягом 5 століть. Початок їй поклав Тутмос I, який, побоюючись розграбування власної гробниці, наказав побудувати усипальницю в недоступній для злочинців частини країни.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Приблизно з кінця XVIII століття долина стала місцем збору чорних шукачів скарбів зі всього світу. Грабіжниками нерідко ставали самі чиновники. Награбованим вони покривали пролом у державній скарбниці і найчастіше уникали будь-якого покарання. Цікаво, що злочинці побоювалися помсти покійного фараона, тому під час крадіжки знищували його мумію.

Тільки потім, коли більша частина некрополів була розграбована, її виявили археологи і здивувалися відкриття.

Чудові царські гробниці були ідеально прикрашені прекрасними розписами і витонченими рельєфами. Ні природа, ні час, ні навіть сама людина не змогли знищити ці величні пам'ятники.

Довга і вузька ущелина Долини Царів приховує ще чимало таємниць. Тут, практично випадково, була виявлена гробниця самого Тутанхамона. І в 2006 році здавалося б вивчена вздовж і впоперек територія знову піднесла дослідникам сюрприз у вигляді нових некрополів.

У наші дні і Місто мертвих і сама Долина царів продовжують вивчатися. Особливий інтерес викликає у археологів колоси, які мабуть охороняли раніше одну з усипальниць фараона.

Нагадаємо, як виглядала Сахара 5 тисяч років тому.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ми зробили підбірку найкрасивіших і мальовничих трас планети, за яким прокотиться з музикою і вітерцем було б одним задоволенням.

Також Знай.uа" писав, чи існувало місто скарбів інків насправді.