Більше 60 років тому світ побачив перший позашляховик Porsche. Він виявився старше навіть оригінального 911.

Як часто і відбувається поштовхом для створення цього чудомобіля стало замовлення, яке надійшло від німецької армії. Педантичні німецькі військовослужбовці зажадали від творців легкий, надійний, простий в обслуговуванні повнопривідний автомобіль.

Навіть відсутність досвіду проектування такого автомобіля не стало перешкодою для інженерів Porsche.

Вони все ж створили автомобіль під назвою 597 Jagdwagen, вага якого склала всього 870 кг. Позашляховик оснащений модифікованим двигуном від спорткара Porsche 356 потужністю близько 50 л. с., що дозволяло утилітарного військовому автомобілю розвивати максимальну швидкість в 100 км/г.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Двигун агрегатирувався чотириступінчастою КПП, адаптованої до роботи в умовах бездоріжжя. Головною особливістю 597 Jagdwagen була функція перемикання трансмісії між передньопривідним і повнопривідним режимами. Також інженери подбали про "плавучість" позашляховика для перетину водойм.

В подальшому контракт передали компанії Auto Union, відомої тепер як Audi. Тим не менш, в Porsche побудували 71 примірник Jagdwagen, приблизно 50 з яких все ще існують на даний момент.

І близько двох років тому один з таких унікальних авто відправився на аукціон, де був успішно проданий за $229 573.

Нагадаємо, стало відомо про продаж унікального українського позашляховика на агрегатах Волги і Чайки. Машина була побудована ще при "совку", в 1985 році одним геніальним автомеханіком з Волновахи, Донецька область.

Як повідомляв портал "Знай.uа", днями стало відомо про те, що легендарний німецький автомобільний концерн Volkswagen оголосив про рішення припинити випуск популярної протягом останніх 8 десятиліть моделі "Жук" (Beetle).

Також Знай.uа" писав, 10 доріг, від краси яких перехоплює дух.