Археологи у Великобританії знайшли сліди стародавніх поселень. Неймовірні знахідки вдалося виявити завдяки аномальній спеці, що настала цього літа.

Поруч з замком Пембрук, вчені з Археологічного трасту Дайфед (Dyfed Archaeological Trust) знайшли середньовічний маєток і розпочали там розкопки. Виявлені артефакти дозволили їм заявити, що будинок міг належати Джасперу Трюдо.

Археологам вдалося викопати півметра стіни, товщина якої дорівнює метру, що говорить про масштаби будівлі. Крім того, експерти виявили зелену гладку черепицю і сліди гвинтових сходів.

Керівник робіт Джеймс Мік (James Meek) заявив, що судячи зі знахідок, будівля "виглядала ефектно" і могла належати людині знатного роду:

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Ми знаємо (з документів. — Прим. ред.), що Генріх народився в замку, який тоді належав його дядькові Джасперу Тюдору. Проте цілком імовірно, що він з'явився на світ не в сторожовій вежі, а в сучасній для того часу резиденції". Джеймс Мік

Археолог Марк Мерроні (Mark Merrony) з Оксфордського університету сказав, що якщо будинок дійсно був місцем народження Генріха VII, то це одне із найзначніших історичних відкриттів за останній час.

Король Генріх VII правив Англією з 1485 по 1509 рік. Він закінчив Війну троянд, розбивши в Битві при Босворті армію Річарда III, і став першим монархом з династії Тюдорів.

Нагадаємо, чергове знакове відкриття зробила єгипетська археологічна місія. Дослідники працювали над трудомістким проектом щодо зниження рівня ґрунтових вод у храмі, який розташовується недалеко від Асуана і тут, у ході робіт біля храму Ком-Омбо був знайдений новий Сфінкса - статуя тварини з обличчям людини.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", археологи в руїнах майя знайшли щось дуже дивне.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що поряд з єгипетським містом Луксор розташовано дуже давнє і дивовижне місце під назвою Долина царів.