Не так давно в Канаді шахтарі знайшли муміфіковані останки вовка і оленяти, які ходили по землі близько 50 тисяч років тому. Про це пише ctvnews.ca.

Уточнимо, що тварин виявили ще в 2016 році в Доусон-Сіті на узбережжі річки Юкон, а днями в місті відкрилася виставка, де представлені знайдені експонати. Варто відзначити, що, не дивлячись на час, що минув, тіла тварин добре збереглися завдяки вічній мерзлоті, що дало фахівцям можливість досконально вивчити їх.

останки шаблезубого вовка

"Ця знахідка унікальна ще й тому, що це єдині муміфіковані рештки вовка льодовикового періоду. У тварини відмінно збереглися м'які тканини і кістковий скелет, тому буде легко провести ДНК-аналіз", — розповідають вчені.

Як стверджують фахівці, під час останнього льодовикового періоду лід покривав майже всю територію сучасної Канади, але він майже відсутній у басейні річки Юкон. Саме там, в основному, мешкали стародавні тварини, в тому числі і мамонти, мастодонти, шаблезубі кішки, вовки і олені карібу.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

останки оленя карібу

При цьому мумія вовка дуже добре збереглася. Так, експерти змогли дослідити не тільки кістки, але й м'які тканини, м'язи і шерсть тварини. За допомогою радіовуглецевого датування також вдалося визначити, що вовченя померло у віці восьми місяців. Надалі фахівці планують встановити причину смерті вовка, а також його родинні зв'язки з сучасними вовками Канади.

Однак останки оленяти збереглися набагато гірше. Зараз у розпорядженні вчених є лише передня половина тіла, але збереження виявилося таким самим, як і у вовка. За допомогою аналізу ДНК фахівці встановлять раціон харчування стародавніх тварин, а також умови фауни і флори Канади в часи льодовикового періоду.

Нагадаємо, що археологи у Великобританії знайшли сліди стародавніх поселень. Неймовірні знахідки вдалося виявити завдяки аномальній спеці, що настала цього літа.

Як повідомляв портал Знай.uа, знайдені на території Мексики артефакти Майя є предметами, зробленими колись інопланетянами.

Також портал Знай.uа писав, що на морському дні виявлено новий вид життя.