Більше 300 років тому в монастирі Пальма-ді-Монтекьяро на Сицилії було написано моторошний лист, нібито продиктований самим дияволом.

Так в 1676 році одна з черниць монастиря заявила, що в неї вселився диявол. Прокинувшись вранці, вона побачила біля свого ліжка листок, на якому було написано безліч невідомих символів. Монахиня стверджувала, що сам Князь пітьми з'явився до неї уві сні і продиктував цей текст, намагаючись налаштувати її проти Всевишнього.

Не одне століття криптографи намагалися зрозуміти сенс "Євангелія від Сатани", і розшифрувати його. Та й взагалі були сумніви, чи є в ньому якийсь сенс чи це лише марення божевільної черниці?

Вчені з італійського Наукового центру Людума, зробили неймовірне, зуміли розгадати шифр документа. Для цього їм довелося скористатися нелегально викладеною в інтернеті програмою для злому шифрів, якою користуються розвідслужби.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Вчені використовували програму, викладену в Даркнеті.

"Ми завантажили давньогрецький, арабський, рунічний алфавіти і латиною і запустили сканування. У підсумку програма впоралася і видала переклад", - заявила директор центру Людума, Даніеле Абате.

Текст виявився дійсно зловісним і ніби написаний дияволом: Бог у ньому названий вигадкою людей, а Ісус Христос і Святий Дух — мерцями.

Один з рядків звучить так: "Бог вважає, що він може звільняти смертних, але ця система ні для кого не працює, Бог був придуманий людиною".

Крім того, у тексті присутні відсилання до річки Стікс, за якою, відповідно до грецької міфології, померлі люди переправляються в царство мертвих. Незважаючи на розшифрований текст, Даніеле вважає, що сестра Марія не була одержима дияволом, а просто страждала на шизофренію.

Вчені вважають, що монахиня не була одержима дияволом, а страждала на шизофренію або створила свідоме містифікацію. Щоб отримати настільки стрункий текст, черниця повинна була знати кілька мов і розбиратися в міфології.

"Я особисто вважаю, що черниця відмінно володіла різними мовами, що і дозволило їй придумати власний шифр і видати його за діалоги з дияволом", - пише дослідник.

Нагадаємо, ці манускрипти вчені не можуть прочитати донині.

Як повідомляв портал "Знай.uа", з ім'ям Данте Аліг'єрі, великого поета, який увійшов у світову історію, пов'язано чимало дивних містифікацій. Ми зібрали найцікавіші факти про великого Данте.

Також "Знай.uа" писав, Ватикан приховує від світу реальний текст Біблії.