Здавалося б, про катастрофу Титаніка так багато говорили і вивчали страшну трагедію уздовж і поперек. Але, все ж, багато що було приховано від громадськості. Історія Титаніка, овіяна численними міфами та секретами.

Ми розповімо про 10 фактів найвідомішої трагедії минулого століття, які раніше замовчували.

1.Про можливе зіткнення з льодами Титанік попереджали цілих 6 разів. У ту злощасну ніч не було місяця, який би міг відбиватися від айсберга і зробити його більш помітним, і не було хвиль, що створюють кільце піни навколо льоду.

2. Після зіткнення з айсбергом перш ніж почалося вантаження в рятувальні шлюпки минула година. На одній шлюпці поміститися могло 65 осіб. Однак внаслідок хаосу і плутанини, лише 28 чоловік піднялися на борт. Практично в кожній рятувальній шлюпці було багато вільного місця.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

3. Титанік міг би уциліти, якби зіткнувся з айсбергом лоб в лоб. Так як, перегородки на кораблі були дуже потужні. Але, корабель отримав пробоїну в підводній частині.

4. Повідомляється, що на рятувальні шлюпки змогли потрапити 3 собаки. Так два шпіца і один пекінес пережили загибель Титаніка. Всього на кораблі було 12 собак, але три маленькі собачки були єдиними, які вижили.

5. Останній сигнал SOS був невірним. Так широта була передана правильно, а ось показник довготи був спотворений на 14 миль. Навіть якщо допомога прибула вчасно, вона б виявилося не в тому місці. Чому були передані невірні координати? До сих пір загадка.

6. Ніхто з екіпажу і пасажирів не знав, як поводитися в екстреній ситуації. Не було ніяких спеціальних навчань для екіпажу, тому вони не могли організувати посадку.

7. Сигнал лиха був посланий через 45 хвилин. Так екіпаж приховав зіткнення, думаючи, що все зможуть виправити самостійно. Після того, як було з'ясовано, що зіткнення може бути фатальним, екіпаж почав волати про допомогу. А в цей час в безпосередній близькості знаходився пасажирський пароплав "Californian". Але вони не змогли вчасно отримати сигнал SOS.

8. Вода надходила в трюми зі швидкістю 400 тонн на хвилину, корабель моментально йшов під воду, Тобто, за неповні три години на судно влилися десятки тисяч тонн води.

9. Після катастрофи люди зрозуміли, як важлива безпека на воді. Раніше кількість рятувальних шлюпок на судні залежала від загального тоннажу, а не від кількості пасажирів. Після того, як "непотоплюваний" корабель пішов під воду в 1912 році, все кардинально змінили.

10. Ірландський журналіст Сенан Молоні, який вивчає загибель Титаніка більше 30 років повідомив, що вугілля повільно горіло вже до того, як лайнер знявся з якоря. Можливо, він горів тижні три, перш ніж відправитися в Нью-Йорк. Ніхто не погасив вогонь, тому корпус корабля ослаб і не міг протистояти айсбергу.

Нагадаємо, найвідоміші і несподівані корабельні аварії в історії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", з моменту аварії Титаніка минуло вже більше століття. Так чому ж легендарний лайнер досі не підняли на поверхню?

Також "Знай.uа" писав, що насправді означає сигнал "SOS".