Щоденник юної Анни Франк справжній скарб, який маленька дівчинка залишила людству. Нещодавно вчені знайшли секретні сторінки, які заклеїла сама письменниця.

Так співробітники будинку-музею Анни Франк в Амстердамі оголосили, що змогли дізнатися зміст двох сторінок щоденника дівчинки, які залишалися таємницею близько 70 років. Передає Медуза.

Ще в 2016 році, фахівці під час планової перевірки стану щоденника, вирішили використовувати нові технології і спробувати розглянути текст, захований під шаром клейкого паперу.

Для цього зробили фото сторінок, підсвітивши ззаду, а потім зображення обробили на комп'ютері. Вся робота зайняла цілих два роки.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

З'ясувалося, що на склеєних сторінках щоденника Анна Франк міркувала про секс, а також переказувала жарти, почуті від дорослих.

"Я використовую цю зіпсовану сторінку, щоб записати" непристойні жарти ", - йдеться в щоденнику. Всього на заклеєних сторінках вона написала чотири жарти і 33 рядки про сексуальну освіту і проституцію.

Ще п'ять фраз були їй закреслені.

Записи датовані 28 вересня 1942 роки; до цього моменту Анна Франк і її сім'я вже два місяці ховалися від нацистів.

В той день робочі ремонтували туалет під кімнатою, де ховалася сім'я, і ​​дівчинці і її близьким потрібно було вести себе дуже тихо.

Анна Франк писала про секс, відповідаючи на питання, які ставив їй уявний співрозмовник: про статевий акт, менструацію і контрацепцію.

Така форма ведення щоденника допомогла їй подолати незручність, запевняють дослідники. Статевий акт Анна Франк описує як "ритмічні рухи" і додає:

"Чоловіки вважають ці дії дуже приємними і пристрасно бажають їх. Жінки теж, але менше".

Втім, дівчинка зазначає, що жінки можуть займатися сексом для задоволення - і тоді використовують контрацепцію.

Анна описала також першу менструацію - яка, за її словами, починається близько 14 років. Дівчинка пише - це "знак, що жінка дозріла для відносин з чоловіком, але, зрозуміло, цього не можна робити, поки не вийдеш заміж".

Також вона згадала про проституцію:

"Усі чоловіки, якщо вони нормальні, ходять до жінок. Такі жінки звертаються до них на вулицях, і вони йдуть разом. У Парижі для цього є великі будинки. Папа там був".

До всього іншого, Анна Франк натякає на нетрадиційну орієнтацію свого дядька Уолтера.

В одній із записаних їй "непристойних жартів" говориться, що "всі жінки з Вермахту приїжджають в Нідерланди, щоб солдатам було на чому спати".

Інша описує труднощі шлюбу:

"В одного чоловіка була дуже потворна жінка, і він не хотів з нею вступати в стосунки. Одного разу ввечері він прийшов додому і застав в ліжку дружини свого друга. "Йому хочеться, а мені доводиться!", - вигукнув чоловік".

Нагадаємо, 7 цікавих фактів про щоденник Анни Франк.

Як повідомляв портал "Знай.uа", візит маленької американки став важливим внеском до руйнування "залізної завіси".

Також "Знай.uа" писав, "Записки диявола" нарешті розшифрували.