Флірт хороший саме тим, що ні до чого не зобов'язує, піднімає настрій і сприймається з легкістю обома сторонами. І в давні часи флірт був популярний серед молоді і не тільки.

Але сучасну дівчину навряд чи обрадує, якщо хтось запропонує посидіти в шафі або почне кидатися в неї продуктами. А у наших предків це було в порядку речей.

Наприклад, стародавні греки кидали в обраниць яблуком, здалеку показуючи свою закоханість і намір одружитися. Просто ближче підійти було не можна, дівчат в Стародавній Греції тримали під замком на жіночій половині. Якщо дівчина, в яку кинули яблуком, надкушує його, то чоловік знав, що сватанню зрадіє не тільки її батько.

Яблуко було популярним і у німецького народу. Тільки тут навпаки, жінки підносили фрукт чоловікам. Немов Єва, коли спокушала Адама.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

І перед тим дівчина тримала яблуко під пахвою або за пазухою. Хлопцям це здавалося дуже пікантним, а серед дівчат ходила чутка, що таке яблуко - один з вірних способів привороту.

Найпоширеніший спосіб флірту в багатьох народах - прохання дати напитися води. Подорожньому і працівникові не можна відмовити в воді. Поки дівчина стояла, чекаючи, коли їй повернуть глечик з-під води, вони з юнаком могли один одного як слід роздивитися і зрозуміти, чи подобаються один одному.

Також, до подяки за воду, дозволялося додавати безневинний комплімент рум'яним щоках або чорним очам.

На початку 19 століття дівчата почали фліртувати популярним аксесуаром - віялом.

Мову віяла все знали напам'ять: молодь переписувала його опис один в одного. Жести могли відрізнятися в різних країнах і навіть містах.

Наприклад, в одному місці дівчина виявляла розташування, торкаючись в розмові кінчиком складеного віяла до руки або грудей юнака, а в іншому - майже повністю відкривши віяло і нахиливши його трохи набік.

У скандинавів до зміцнення позицій християнства дівчинка, що досягла віку нареченої, ходила з порожніми піхвами на поясі. Юнак, який вирішив зробити їй пропозицію, підходив і засовував свій ніж в її піхви. Якщо дівчина ніж діставала і кидала на землю, то пропозиція, було відхилено.

У середньовічних арабомовних країнах і в Японії епохи Хейан флірт між молодими людьми включав в себе обмін віршами, складених за суворими правилами або хоча б доречно процитованими.

Також японці завойовували серце коханої грою на флейті - як і північноамериканські індіанці.

Англійські цигани традиційно намагаються поцілувати дівчину, яка їм полюбилася. Після поцілунку її неминуче віддадуть заміж, щоб покрити ганьба, так що циганські дівчинки навчилися дуже спритно бити головою хлопчикам в губи. Допомагає не завжди.

У багатьох російських селах в кінці дев'ятнадцятого століття дівчата завойовували хлопців пряниками, купували горілку або дарували що-небудь вишите своїми руками. Відповідно, в тих селах, де хлопці упадали за дівчатами, пряники дарували дівчатам.

Хлопці також особливо жартівливо говорили зі своїми обраницям, намагалися частіше проходити в ошатному вбранні у них під вікнами, називали по імені-по батькові. Що не заважало постійно намагатися обійняти або вщипнути дівчину.

У вікторіанської Англії юнак з родини міщан або дворян, залицявся до дівчини, поспішав на перше прохання підставити руки, щоб допомогти їй перемотати вовняну пряжу, або пропонував після служби допомогти донести молитовник.

Звичайно ж, в ходу були пристойні компліменти і любовні листи. Ускладнювалися залицяння тим, що поговорити з дівчиною наодинці було неможливо.

А до вікторіанської епохи молоді люди в Англії часто з'ясовували стосунки під час гри в хованки.

Це єдине проведення часу, коли перебувати наодинці з юнаком дівчині було не соромно. Ведучий або ведуча зазвичай не надто поспішали відшукати тих, хто ховався, хоча легко міг би зробити це по звуку: тут і там доносився шепіт або навіть звуки поцілунків. Частенько після гри були оголошенні заручини.

Нагадаємо, як стародавні греки лікували жінок.

Як повідомляв портал "Знай.uа" це 7 головних секретів Клеопатри, за допомогою яких вона керувала чоловіками.

Також "Знай.uа" писав, секрети молодості Діани де Пуатьє.