У світі повно різноманітних отрут - як створених природою, человеком. Деякі з них вбивають миттєво, а інші володіють накопичувальним ефектом. Сила отруйної речовини залежить від концентрації.

Ціанід

Це дуже токсична речовина. Зовні ціанід схожий на цукор, але достатньо 200 мг порошку, щоб убити людину за пару секунд.

Сибірська виразка

Існує кілька форм цього захворювання. Найлегше – шкірне, а найнебезпечніше - кишкова і легенева сибірська виразка. Відсоток смертності від цих захворювань варіюється в межах від 50 до 95%.

Зарин

Цей надпотужний отрута розробили в Німеччині. Смерть після його прийняття приходить миттєво. Його застосовували, як зброя. У 1993 році виробництво цієї речовини було заборонено.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тетродотоксин

Він накопичується в ікри, печінки і молоці фугу. Вперше про нього стало відомо в 1774 році. Тоді команда корабля Кука зловила незвичайну рибу і вирішила її приготувати. Відходи віддали свиням. Вранці команда захворіла, а тварини померли. В даний час рятують менше 50% людей, які отруїлися тетродотоксином.

Рицин

Ця отрута в 6 разів сильніше, ніж ціанід. Вдихання його дрібних крупинок може серйозно покалічити. В наші дні кмо часто використовують терористи. Вони відправляють листи з рицин політикам та іншим громадським діячам. Однак, отруєння рицин через легені не призводить до летального ефекту. Щоб отруїти людину цією речовиною необхідно, щоб воно потрапило прямо в кров.

Нагадаємо, не так давно археологи виявили останки бійця Турецької організації оборони, зниклого без вісті в ході вторгнення турецької армії на Кіпр в 1974 році. Це вдалося зробити завдяки виросло з його шлунка фігового дерева.

Як повідомляв раніше портал "Знай.иа" англійського короля Генріха VIII запам'ятали в історії як деспота і тирана, який був до нестями ненаситним. І ймовірно, ненаситність стосується не тільки їжі так як король був одружений цілих 6 разів.

Також портал "Знай.иа" повідомляв про те, що не дивлячись на те, що греки були одноженцами, життя гречанок була схожою на життя в мусульманських країнах.