В глибоких водах Жовтого моря підводним археологам вдалося відшукати китайське військове судно "Цзинюань" (Jingyuan), яке пішло на дно в 1894 році. Про це повідомляє видання Hindustan Times.

Дослідники натрапили на сенсаційну знахідку на глибині 12 метрів. Корпус судна опинився поваленим і зануреним в пісок.

За словами підводних дослідників, на кораблі знаходяться понад 500 артефактів, включаючи керамічні, шкіряні і скляні вироби. Також було виявлено зброю та патрони для револьвера.

"Цзинюань" затонув разом з трьома іншими військовими кораблями. Відомо, що з 270 членів екіпажу врятувалися лише кілька людей. Точне місце аварії було невідомо до цих пір.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

За словами вчених, знахідка дозволить виявити ряд важливих історичних фактів у світовій історії, дізнатися нові цікаві деталі про події того часу.

Варто відзначити, "Цзинюань" був побудований в XIX столітті на верфі AG Vulcan в Німеччині. Судно було включено до складу військово-морського флоту Китаю і брало участь в японо-китайської війни 1894-1895 року — конфлікт між Японією і маньчжурською имперією Цін за контроль над Кореєю.

Дивний той факт, що китайці називали його крейсером, незважаючи на те, що він ставився до класу канонерок.

Раніше, дослідники з Австралійського національного морського музею зробили сенсаційну заяву. Так вчені запевняють, що виявили точне місце затоплення судна HMS Endeavour, яким у XVIII столітті керував відомий британський дослідник капітан Джеймс Кук.

За словами австралійських археологів, ця ділянка розташовується поруч з островом Гот в затоці Наррагансетт (штат Род-Айленд, США).

Фахівці відзначають, точна ідентифікація уламків корабля буде можлива тільки після підводних розкопок. Провести які збираються в наступному році. Вчені поки не можуть точно сказати, що саме залишилося від HMS Endeavour, виготовленого з деревини дуба та сосни і який пролежав на дні більше 200 років.

Нагадаємо, група китайських археологів після довгих пошуків і досліджень змогла довести, що найвідоміший у християнській релігії корабель, який врятував всіх живих істот від Всесвітнього потопу, дійсно існував.

Як повідомляв портал "Знай.uа", група дослідників з Португалії поділилися новим сенсаційним відкриттям. Так серед уламків корабля, який потонув 400 років тому археологи знайшли фрагменти китайського фарфору і бронзову гармату.

Також "Знай.uа" писав, у центрі Твері археологам вдалося знайти десятки поховань, частина з них датується XIII століттям.