Незалежно від часу і століть, майбутні дбайливі мами робили все можливе щоб забезпечити дитині найкращі умови. Але в суперечливому питанні, що корисно, а що ні в далекі часи було розібратися набагато важче, ніж в сучасному світі.

Нерідко вагітні жінки минулих століть дотримувалися диких порад.

Тугі корсети

Жінка в положенні також хоче відчувати себе чарівною і на висоті. Але мода безжалісна. У часи моди на осині талії для майбутніх мам пропонували спеціальні корсети, максимально стягуючі живіт. Більш того, багато хто стверджував, що такі аксесуари корисні для майбутньої дитини і її мами!

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Одна з версій свідчить, що даний корсет в 1468 році придумала іспанська королева Хуана Португальська. Вона завагітніла від коханця, і замовила собі спеціальний аксесуар з металу, щоб приховати це.

Боязнь сонця

В кінці XIX століття жінкам в положенні забороняли з'являтися на сонці, а якщо і виходити на вулицю, то захистившись від світла за допомогою парасольки, капелюшка, рукавичок та сукні в підлогу.

Вагітність під наркозом

На стику XIX-XX століть деякі лікарі рекомендували пацієнткам дихати хлороформом під час вагітності. Але така рекомендація призвела до частих викиднів і у майбутніх мам дуже страждала центральна нервова система.

Куріння

На початку XX століття куріння вважали корисним. Особливо для вагітних і молодих мам! Як стверджували лікарі, це сприяє кращому травленню і нормалізації обміну речовин.

Носити все найкрасивіше

Існувала така прикмета, дитина неодмінно народиться красивою, якщо під час вагітності носити красиві речі. Так справа доходила до маразму, сукні розшивали коштовностями. Надіти все краще і відразу це була норма.

Алкоголь

Ще 100 років тому лікарі радили випивати червоне вино. Звичайно, якась користь від невеликої кількості натурального напою є, але далеко не всі жінки дотримувалися правильного дозування.

Заборона поїздок на автомобілях

Реклама залізниць США свого часу стверджувала, що поїздка на автомобілі для майбутньої мами рівноцінна стрибкам на дикому мустангу. Тому вагітним жінкам радили утриматися від поїздок на авто, а якщо потрібно в інше місто, то робити це тільки на поїзді.

Нагадаємо, найбожевільніші весільні обряди світу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" з ім'ям Катерини Медичі пов'язана одна з найбільш кривавих подій у французькій історії.

Також "Знай.uа" писав, як з'явилася страшна традиція народності айну.