Найвідоміша спадкоємиця понтифіка Олександра VI Лукреція Борджіа, ніколи не відрізнялася зайвим аскетизмом.

Вона частенько плела політичні інтриги, інцест і зради були звичною справою, а отруєння, напевно, одним з найбільш улюблених справ. Втім, нічого дивного, її батько, вбивця і розпусник, теж мало відповідав займаній посаді.

Лукреція була позашлюбною дочкою Папи Римського Олександра VI, в світі відомого як Родріго Борджіа, і його коханки Ваноцци деї Катанеї, яка, судячи з усього, була відомою римської куртизанкою.

Таке походження не могло не накласти відбиток. Адже маленька Лукреція росла в атмосфері пороку, химерно переплетеного з духом католицтва.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Дівчина ж увійшла в історію, як живе втілення розбещеності і підступності. Однак незрозуміло, чи отримувала вона задоволення від подібного способу життя, або він був нав'язаний жорстоким батьком і братами.

Так Родріго Борджіа неодноразово використовував доньку для створення династичних шлюбів і приєднання до папським володінь нових земель. Лукрецію видавали заміж за представника вищої європейської знаті, а потім від нещасного чоловічка поспішно позбавлялися.

Таким чином, дівчина була в шлюбі тричі, і кожен з її чоловіків в результаті опинявся біля розбитого корита. Одному довелося зізнатися в імпотенції, інший помер при загадкових обставинах, а третій хоч і залишився в живих, але довгий час був пригноблений Ватиканом, а після заразився сифілісом.

Але крім невдалих шлюбів у Лукреції було двоє заручин. Двічі перед церемонією весілля батько раптово передумував і без пояснення розривав домовленість про шлюб. Ходили брудні чутки, що Борджіа бажав залишити юну доньку для задоволення власних плотських потреб.

Сім'я Борджіа славилися звичкою розправлятися з політичними противниками за допомогою отрут. Ця демонічна сімейка мала навіть свій рецепт отрути -кантарелла.

Жахлива отрута протягом доби провокувала болісну смерть жертви.

Є легенда, яка свідчить, отруту Борджіа готували з перероблених внутрішніх органів свині, які посипали миш'яком. Далі моторошну суміш висушували протягом декількох місяців, а потім розтирали.

Виходив порошок, який легко можна було переплутати з цукром. Секрет приготування отрути таємничим чином вдалося розкрити лікареві імператора Карла VI.

Виконавцем жахливих отруєнь прийнято вважати Лукрецию. Так відомо, що її тато влаштовував в своєму замку прийоми для знаті. Під час таких заходів між столами гостей проходила дочка, віталася з гостями і обережно підсипала неугодним у вино і їжу отруйне зілля.

Як у неї виходило залишитися непоміченою?

У підступних Борджіа був секрет: вони зберігали отруту в спеціально розроблених для цього кільцях, які всередині були порожніми. Можна було лише акуратно змістити невелику засувку, і противник був повалений.

Мало того, жертві іноді дарували розкішний перстень, всередині якого була отрута. Коли володар кільця одягав прикрасу, в його плоть впивалася маленька голка, по якій зілля потрапляло в тіло ворога Папи.

Втім, деякі історики заявляють, що Лукреція "стала жертвою пера істориків" і на ділі ніколи в житті не брала участі ні в одному вбивстві, а завжди була вкрай набожна і скромна дівчина.

Нагадаємо, найвідоміші отруйники в історії людства.

Як повідомляв портал "Знай.uа" з ім'ям Катерини Медичі пов'язане одне з найбільш кривавих подій у французькій історії.

Також "Знай.ua" писав, дивовижні факти про монархів і королів різних країн і часів.