На заході Індії, в штаті Махараштра, археологам вдалося знайти неймовірні наскальні малюнки, яким вже десятки тисяч років.

Цю інформацію повідомляє Бі-Бі-Сі Україна.

На думку вчених, знахідка доводить існування раніше невідомої людству цивілізації.

На вершинах пагорбів в районі Конкані на заході штату Махараштра археологи виявили тисячі петрогліфів - малюнків на камені. Більшість з них були цілі впродовж декількох тисяч років.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Малюнки покривав товстий шар землі і бруду. Але деякі зображення були відомі - їх вважали святими і їм поклонялися місцеві мешканці в деяких районах. Величезна різноманітність різьб вражає фахівців - на них зображені тварини, птахи, люди і геометричні фігури" йдеться в повідомленні

Директор департаменту археології штату Махараштра ТЭАС Гардж розповів, що на думку вчених, петрогліфи були створені близько 10 тис. років до нашої ери.

"Наше перше припущення після вивчення цих петрогліфів полягає в тому, що їх було створено близько 10 тис. років до нашої ери" Гардж

Крім того, експерт уточнив, що малюнки були створені представниками товариства мисливців-збирачів, які не були знайомі з сільським господарством.

"Ми не знайшли ніяких зображень сільськогосподарських робіт, але на малюнках були сцени полювання на тварин, а також деталізація форм тварин, тому автор знав про тварин і морських істот. Це свідчить про його залежність від полювання заради їжі" Гардж

Для того, щоб надалі вивчити 400 давніх малюнків, уряд штату виділить 3,2 мільйона доларів.

Нагадаємо, в Єгипті знайшли руїни житлового будинку з лазнею. Як виявилося, споруда належить древньому місту під назвою Мемфіс.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", під дерев'яними підлогами стародавніх скандинавських церков було знайдено 100 тисяч середньовічних монет і прикрас, які в різні періоди часу туди потрапили.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що українські археологи в селищі Миколаївка Софіївського району Дніпропетровської області виявили 44 міни часів Другої світової війни.