Спосіб 1: королем Чехії протягом 20 років у XIV столітті був Іоанн Люксембурзький, хоча в самій країні він майже не бував. Замість цього він роз'їжджав по Європі і брав участь в різних битвах то за французьких, то за німецьких лицарів.

Спосіб 2: на албанського президента Ахмета Зогу, який пізніше став королем, здійснювали замах більше 50 разів. Одного разу він самостійно відстрілювався від нападників, і це єдиний подібний випадок у сучасній історії.

Спосіб 3: Держава Сіленд – це покинута військова платформа Рафс-Тауер, якою у 1966 році заволодів відставний майор британської армії Педді Рой Бейтс. Сіленд має свої прапор, герб, конституцію, монети і поштові марки, хоча і залишається невизнаним іншими державами.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Спосіб 4: Петро III правив Росією тільки півроку — його вбили в результаті палацового перевороту, очолюваного його дружиною, майбутньою імператрицею Катериною II.

Спосіб 5: Якщо королів в країні немає – придумайте! Швед Іван Магнус в XVI столітті придумав 5 Еріків до Еріка Переможного і 6 Карлів до Карла Сверкерссона. Відомий король Карл XII насправді був лише шостим.

Нагадаємо, Анна-Луїза Жермена де Сталь була дочкою міністра фінансів останнього короля династії Бурбонів. Її мати тримала знаменитий на весь Париж літературний салон. Завдяки виховання освічених батьків Жермена була цікавою і начитаною дівчиною. Вона раосла, перебуваючи під великим враженням від розповідей батька.

Жермена де Сталь увійшла в історію завдяки своєму жорсткого протистояння з Наполеоном. Адже після їх публічної суперечки той навіть прийняв рішення вислати її з Франції.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Клеопатра, була не лише великою царицею, але і куртизанкою. Клеопатра стала остання з фараонів і була перша з жінок-політиків. Вона володіла навичками дипломатії. Добре розбиралася в математиці та політології.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, як королева гангстерів згубила самого впливового мафіозі.